Blogger: Den danske lastbilchauffør er en uddøende race

RinaRonjaKari1_825_x_550
30. apr. 2019 17.19

Rina Ronja Kari er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU. Har tidligere arbejdet som organisationskonsulent i en faglig organisation. Født i 1985 og mor til én. Bor i København.

DANSKERNE FRYGTER for at miste jobbet til udenlandsk arbejdskraft - mere EU er ikke løsningen . En ny meningsmåling viser, at rigtig mange frygter for at miste jobbet til udenlandsk arbejdskraft. Og deres frygt er sådan set velbegrundet, uanset om det politiske establishment bryde sig om at høre det.

Den danske lastbilchauffør er en uddøende race, landbruget bruger udenlandsk arbejdskraft og byggeriet er mange steder overtaget af firmaer fra østeuropa for blot at nævne nogle af udfordringerne.

LÆS OGSÅ: Vi skal have magten over vores arbejdsmarked tilbage

Det er alt sammen konsekvenser af globaliseringen, og bliver forstærket af EU’s indre marked og arbejdskraftens frie bevægelighed.

I meningsmålingen lavet af Epinion for DR svarer 37 procent af de adspurgte, at de i nogen, høj eller meget høj grad er bekymrede for at miste deres job til udenlandsk arbejdskraft. Det gælder særligt personer med kortere uddannelser, hvor det er 23 procent, der i høj eller meget høj grad frygter for deres job mod otte procent totalt set.

DET SKAL VI tage dybt seriøst. Ikke ved at sige, at udenlandsk arbejdskraft ikke må komme til Danmark, men først og fremmest ved at insistere på lokale løn- og arbejdsvilkår for alle. I dag forhindrer EU os i at kræve lige vilkår, fordi det indre marked vægter fri bevægelighed over arbejdstagernes rettigheder. Derfor dur det heller ikke, når EU-begejstrede politikere bare snakker om, at vi skal have mere EU for at løse problemerne. Tværtimod. Vi løser det ikke ved at indføre en EU-mindsteløn, men derimod ved fjerne den dybt skadelige prioritering af det indre markeds uhæmmede bevægelighed af arbejdskraft og tjenesteydelser.

LÆS OGSÅ: EU mangler vilje til at løse sociale problemer

Derudover skal vores kommuner have lov til at prioritere lokale firmaer, når de skal have løst offentlige opgaver. Det skal naturligvis stadig foregå i åbenhed og offentlighed, hvordan kommunen vælger et firma - vi vil ikke have vennetjenester. Men de folkevalgte politikere skal kunne vælge, at de ønsker at styrke det lokale erhvervsliv og skabelse af de lokale arbejdspladser. I dag er det sådan, at EU’s udbudsregler sætter nogle helt klare begrænsninger for, hvad vi må gøre - også lokalt. Men det nytter simpelthen ikke noget, at vi begrænser vores eget demokrati på denne her måde.

NÅR SÅ MANGE er bekymrede for at miste deres arbejde til udenlandsk arbejdskraft, så skal vi tage dem seriøst. Løsningerne kommer ikke ved at give EU mere magt, men ved at bryde med EU’s indre marked, og ved at tage magten tilbage. Så vi aktivt kan vælge, at vi vil have ordnede vilkår for alle.

Dette er et indlæg fra en A4 Nus bloggere. Indlægget er ikke udtryk for A4 Nus holdning. Du er velkommen til i en sober tone at kommentere indlægget nedenfor. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].