Kampen for et nyt job dæmpede min selvtillid

19. dec 2010
Jeanne Müller sagde op fra en stressende arbejdsplads. Men kampen for et nyt job var hårdere, end hun havde forventet.

Jeanne Müller besluttede trods krisen at opsige sin stilling som butikschef i en kosmetikforretning i lufthavnen. Hun frygtede simpelthen at få kronisk stress.

Hun regnede med hurtigt at få et nyt job. Men kampen blev hårdere, end hun havde regnet med.

"Det var hårdt blot at komme til samtale. Jeg søgte fire job om ugen og havde regnet med at komme i job igen efter tre måneder, men det var en urealistisk forventning," siger Jeanne Müller, der er 40 år og har en lederuddannelse.

Skulle stile nedefter

Hun måtte vente seks måneder på at få en stilling som butikschef igen. De første to måneder af sin ledighed havde hun selvtilliden i orden.

"Men derefter begyndte det at gå lidt ud over min selvtillid. Markedet var så hårdt, at den private jobkonsulent rådede mig til at søge job, som jeg klart var overkvalificeret til," siger hun.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Var stædig

Men det ville hun ikke gå med til.

"Det ville jo have været spild af de kompetencer, jeg har opbygget gennem mit arbejdsliv. Det ville også betyde, at jeg måtte sælge min bil. Den ville jeg ikke undvære, så jeg fulgte ikke jobkonsulentens råd," siger hun.

Cv'et skulle funkle

Hun besluttede at gøre langt mere ud af sit CV. I stedet for blot at skrive, at hun havde været på kursus i Human Ressources, skrev hun flere detaljer på.

"Jeg uddybede, hvad jeg havde lært på det kursus blandt andet om konflikthåndtering. Jeg brugte langt flere kræfter på fagudtryk," siger Jeanne Müller.

I dag er hun ansat som butikschef i Maxi Zoo dyrehandel i Hørsholm - det er hun rigtig glad for.