Kamillas familie er glade for opbakningen

23. sep 2008
Tusindvis af danskere mindes Kamilla med glæde og som en sprudlende tvvært

Danskerne har virkelig taget Kamilla Bech Holten til sig. Det strømmer ind med kondulancer og trøstende ord til Kamillas forældre på de mere end 10 Facebook-grupper der er oprettet for at minde den elskede tv-vært.

Julie Norch takker på familiens vegne for den utrolige opbakning som Kamillas familie i disse dage modtager:

-"Kære alle jer generøse mennesker,
I Kamillas familie er vi både rørt og jublende glade over jeres mange kærlige tanker. Verden er et godt sted når der findes så mange gode mennesker. Vi fornemmer at I gennem medier og TV har mærket kernen i Kamilla og den hengivenhed deler vi gerne.
Kærlig hilsen
Kamillas familie"

Den største sorg

Kamilla Bech Holtens familie er i disse dage ved at gennemleve de sværeste dage i deres liv. Den største sorg, en familie kan rammes af, er, at et elsket familiemedlem alt for tidlig dør. Perioden med et kræftramt familiemedlem er frygtelig hård at komme igennem. Det tærer på krop og sjæl og familien svinger mellem sorg, afmagt og håb. Kampen for at gøre det bedste for ens elskede datter i Kamillas tilfælde vil ingen ende tage. Man vil gøre alt for at lette den syges hverdag, og gøre de hårde dage med kemobehandlinger til at holde ud at komme igennem. Sygdommen optager hele familien, og omdrejningspunktet i familien er ikke længere hvor mange liter mælk, man skal huske at handle.

Kamilla forsøgte selv at leve i nuet og leve fuldt ud de dage, hun ikke var i kemobehandling. Dette råd havde hun fået af en ven, og hun fortælelr i et interview i Politiken fra marts:

"Det råd var afgørende midt i al elendigheden. Den øvelse gik jeg ind i de næste tre år. Det er en øvelse, som jeg synes, jeg mestrer nu. Ja, jeg får bivirkninger og ved ikke, om jeg er her om et år – men lige nu har jeg det hyggeligt. Som kræftpatient trænger man enormt til ro i sindet. Og det kan man ikke få nogen steder – bortset fra lige nu"

Ville gøre meget godt for verden

Kamilla Bech Holten var en energisk kvinde, der tænkte på andre end sig selv. Mens hun kæmpede med sygdommen formåede hun ogst at have overskud til at være noget for sine venner.

Kamilla nåede desværre ikke at blive helbredt af den frygtelige sygdom, der hærgede i hendes krop. Men indimellem havde hun en drøm om at gøre noget godt for verden, hvis hun blev helbredt:

"Jeg tør ikke rigtig lave planer. Jeg vil ikke skuffe mig selv. Hvis jeg bliver rask, skal jeg gøre noget godt for verden. Jeg vil gerne hjælpe andre med kræft, støtte forskningen – gøre en forskel. Men jeg vil ikke være konkret, for det er et stille håb – først og fremmest håbet om at overleve. Men med alt hvad jeg har kunnet holde til fysisk og psykisk, glæder jeg mig til at komme ud og angribe dagen – ud og fyre den af! Men det er drømmen – for det er lidt svært med kemo og drop", udtalte hun i et interview i Politiken i marts.

 

faktaboks