20170321-125630-A-1920x1281we
En hidtil hemmeligholdt plan viser, at man hos KMD har haft en lovstridig plan for nyansættelser. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Ritzau Scanpix

Dansk gigant afsløret: Ville kun ansætte folk under 36 år

8. maj 2019, 11:58
IT-virksomhed KMD har i det skjulte haft en plan om kun at hyre nye folk under 36 år. Det er i direkte strid med forskelsbehandlingsloven. Nu ændrer KMD strategi.

It-giganten KMD har internt opereret med en lovstridig plan for nyansættelser.

KMD-ledelsen har nemlig siden 2018 bedt den den øvrige organisation om kun at hyre medarbejdere, som er under 36 år. Der skriver Computerworld.

Det fremgår af en hidtil hemmeligholdt plan. Den afslører, at skulle der ansættes nye kræfter, som var over 36 år, skulle det specifikt godkendes af KMD’s topledelse.

Ansættelsen skulle således gå gennem enten virksomhedens administrerende direktør eller økonomidirektør.

Det er i direkte strid med forskelsbehandlingsloven, siger Natalie Videbæk Munkhulm, der lektor i arbejdsret ved Aarhus Universitet til Computerworld:

- Det her er overhovedet ikke svært. KMD's strategi er både i strid med lovens hensigt og lovens ord. Man må ikke begynde at sortere folk på baggrund af deres alder. Den strategi bringer KMD i strid med forskelsbehandlingsloven, fordi det er forbudt bare at tage lidt hensyn til folks alder.

IT-virksomheden vil nu ændre planen, så den ikke længere overtræder loven, skriver Computerworld. KMD begrunder den hidtidig strategi med et ønske om at rekruttere flere yngre medarbejdere.