Carsten Werge i koma i ugevis: Kæmpede for livet

3. mar 2019
Fodbolddanmark var tæt på at miste fodboldstemmen Carsten Werge.

Den nu 60-årige tv-vært og fodboldkommentator Carsten Werge fortæller i et interview med B.T., at da han i sommer blev ramt af betændelse i bugspytkirtlen begyndte en kamp på liv og død.

Carsten Werge måtte i ugevis kæmpe for livet.

– Det har været så kritisk, som det overhovedet kunne være. Jeg blev lagt i koma, fordi mine lunger klappede sammen, jeg fik blodpropper og flere andre ting. Jeg var i koma i et par uger, inden de tog mig ud igen. Jeg havde et kæmpe infektionstal på over 600, kan jeg se i min journal i dag. Så jeg var helt vildt syg, fortæller Carsten Werge til B.T.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Det var kun familien, et par nære venner og arbejdsgiveren TV 3, som vidste, hvor slemt det stod til.

Undervejs i forløbet troede han, at han skulle dø.

- Nu har jeg det godt. Livet går videre, og jeg har talt med en psykolog om nogle af de tanker, som skulle fjernes fra hovedet. Tanker om at dø. Men jeg er ikke bange. For jeg har det simpelthen godt, siger Carsten Werge til B.T.

Først to en halv måned efter indlæggelsen blev han selv klar over sin situation, men han var stadig meget syg.

- Der lå jeg i hospitalssengen - og jeg kunne intet. Jeg kunne ikke bevæge mine arme. Jeg kunne ingenting. Jeg havde selvfølgelig også tabt mange kilo. Det var meget mærkeligt at ligge der, når man har været vant til at have styr på tingene i hele tilværelsen, og det er gået godt i ens liv, fortæller han.

Han var indlagt i fire måneder og blev opereret 14 eller 16 gange.

Nu er han efter otte måneders tavshed tilbage på skærmen og i gang med at kommentere superligakampe.