K: Politiet er ingen pølsefabrik

3. nov 2008
Politiet stiller ultimative krav på et upassende tidspunkt, mener K. S frygter, at politiets aktion mod overarbejde kan ramme borgerne.

Der er behov for fleksibilitet, også fra betjentenes side, hvis politiet skal tilbage på sporet. Det er meldingen fra Socialdemokraterne og Konservative efter at Politiforbundets formand, Peter Ibsen, har varslet, at det er slut med overarbejde.

"Det er en uheldig melding, der kan få alvorlige konsekvenser for borgerne," siger Karen Hækkerup, retsordfører for Socialdemokraterne.

Samme besked kommer fra de konservatives retsordfører, Tom Behnke, der er selv er uddannet betjent.

"Politiet er ingen pølsefabrik. At være betjent er ikke som andre erhverv, hvor man kan gå hjem klokken 16," siger Tom Behnke til Nyhedsbureauet Newspaq.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Venstres Søren Pind er ude med et hårdt angreb på Politiforbundet, som, han mener, løber Socialdemokraternes ærinde.

Sent søndag aften skrev han på sin blog:

"Det er svært at bevare tilliden til Politiforbundet. Ganske enkelt, fordi det forbund er dybt inficeret i socialdemokratisk partipolitik og ikke varetager sine medlemmers interesser," skriver Venstre-politikeren på bloggen soren-pind.dk.

Selvom Karen Hækkerup mener, at betjentenes melding er forståelig på grund af det arbejdspres, de har været under i længere tid, får de ikke hendes uforbeholdne støtte.

"Nu er det op til regeringen at finde en løsning i en rivende fart, for det er uholdbart, hvis borgerne rammes af den her situation," siger Karen Hækkerup.

Tom Behnke understreger, at regeringen har lukket op for pengekassen, så betjentene kan få udbetalt al deres overarbejde i forbindelse med de mange skudepisoder i landets større byer.

Derfor mener han, at Politiforbundets melding gør, "at man taber en del for dem." Samtidig minder han om, at politibetjente er ansat på som tjenestemænd, hvilket gør, at de har en større forpligtigelse overfor deres arbejdsgiver.

Hvis betjentene skulle gøre alvor af deres trussel om ikke at arbejde ud over de 37 timer, så vil det få store konsekvenser for politimestrenes mulighed for at løse politiets mange opgaver, da det er udbredt, at politibetjente har overarbejde.

-Newspaq

faktaboks