K: Birthe Rønn skal under luppen

27. jul 2008
Integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs personlige vejledning af en borger skal med i ombudsmandens undersøgelse af Udlændingeservice, lyder det fra De Konservative.

Hvorvidt det var i strid med reglerne eller ej, da integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) undlod af vejlede en borger om EU-retten, skal undersøges af ombudsmanden. Sådan lyder det fra De Konservatives udlændingeordfører Helle Sjelle, skriver tv2.dk.

Hun fortæller i et interview med Ritzau, at Birthe Rønn Hornbechs vejledning bør indgå i den undersøgelse, som ombudsmanden allerede er i gang med i forbindelse med Udlændingeservices behandling af de danskere, som har søgt om familiesammenføring med deres udenlandske partnere.

- Det er klart, at når en borger henven­der sig til ministeren, så skal han have et korrekt svar. Vi forventer, at enhver sten bliver vendt i den her sag, siger hun til tv2.dk.

Undlod at svare på spørgsmål

Udmeldingen kommer efter, at Berlingske Tidende i dag kan dokumentere, hvordan Birthe Rønn Hornbech undlod at besvare det ene ud af flere spørgsmål fra en borger, som omhandlede den såkaldte EU-ret, der kan give hurtig familiesammenføring. De øvrige spørgsmål besvarede ministeren.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Berlingske Tidende er kommet i besiddelse af et brev fra Birthe Rønn Hornbech selv, der viser, hvordan hun undlod at informere en dansk statsborger om den såkaldte EU-ret. Dermed overskrider ministeren selv forvaltningsloven, siger eksperter til avisen.

faktaboks