- Lige nu er det min klare forventning, at vi fastholder hoteldrift og kan tilbyde overnatninger, siger Peder J. Madsen, direktør på Hotel Koldingfjord. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix (arkiv)

Jysk virksomhed tager konsekvensen: 'Det er ikke for sjov'

12. mar, 19:06
På Hotel Koldingfjord deles personalet op i to hold, mens dele af hotellet lukkes ned. Aflysninger strømmer ind.

80 medarbejdere på Hotel Koldingfjord skal som konsekvens af coronavirussens greb om Danmark nu deles i to hold.

LÆS OGSÅ: OK20: Coronatiltag sætter forhandlinger på pause

Det skriver JydskeVestkysten, som fortæller, at de ansatte på skift skal drive hotellet.

- Vi sender folk hjem med en opfordring til, at de tænker sig om, og ikke stormer ud i Bilka og nyser hinanden i nakken. Det er her, kæden springer af. Vi skal blive hjemme, så vi ikke spreder det her. Det er derfor, man gør at det her. Man skal opføre sig fornuftigt og ikke udsætte sig selv for smitte, siger administrerende direktør på Hotel Koldingfjord Peder J. Madsen til avisen og slår fast:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Vi sender ikke folk hjem for sjov.

Samtidig bliver dele af hotellet lukket ned, så der formentlig kun vil være aktiviteter i hovedbygningen.

Peder J. Madsen fortæller at afbestillingerne er væltet ind i bundter. Hotel Koldingfjord er således ramt af coronavirusset covid-19 på samme måde som store dele af hotel- og restaurationsbranchen.

LÆS OGSÅ: Dansk gigant til ansatte: Bliv hjemme

Således kunne ejeren af Restaurant Et på Åboulevarden i Aarhus, Lars Eiskjær, onsdag fortælle til Århus Stiftstidende, at han på 20 timer havde modtaget 200 afbud.

Samtidig med at aflysninger strømmer ind og arrangementer flyttes til et senere tidspunkt, så tørrer det også ud, hvad nye bookinger angår. Og det får konsekvenser, konstaterer branceforeningen Horesta.

- Vi får tilbagemeldinger fra vores medlemmer om, at man bliver nødt til at trimme udgifterne. Og da vi er et erhverv med mange ansatte, er det her, der kan skæres, siger Kirsten Munch Andersen, politisk direktør hos Horesta.

På Hotel Koldingfjord vurderer Peder J. Madsen, at der alene inden for den sidste uge er sket aflysninger for cirka 3,5 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Kendt TV 2-profil i chok over læge: ”Uprofessionelt og respektløst”

Aflysningerne har ramt de næste tre måneder, men det stopper ikke der, vurderer direktøren og sætter derfor driften i et noget lavere gear.

- Lige nu er det min klare forventning, at vi fastholder hoteldrift og kan tilbyde overnatninger, siger Peder J. Madsen.

Han opdeler personalet i to hold. Det ene hold sendes hjem, det andet hold er et nødberedskab - og så vil man på et tidspunkt lave et skifte mellem de to hold.

Alle medarbejdere får fortsat løn og skal stå til rådighed, hvis der er nogle på det andet hold, der for eksempel bliver sat i karantæne.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree bekymret: Vil ikke være for tæt på folk