Da Benny Johansen blev ramt af sygdom og flere operationer i halsen, tog han og hustruen Annelise en beslutning om at sælge deres livsværk, og dermed sige farvel til Munkholm Zoo og de mere end 400 dyr.

LÆS OGSÅ: Opsigts-vækkende fangst: Fisker fik turistmagnet i nettet

- Vi er vilde med at drive Munkholm Zoo. Men ingen er udødelige, og vi vil også have gode år og tid til at nyde et dejligt otium, fortæller Benny Johansen til Aarhus Stiftstidende.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

De troede, dyreparken kunne sælges hurtigt, men nu er der gået et par år, udsendt mellem 400 og 500 salgsopstillinger og mellem 30 og 40 mulige købere har været på besøg i Balle på det sydøstlige Djursland.

Munkholm Zoo kan erhverves for 4,5 millioner kroner. Og ifølge Benny Johansen har det aldrig været prisen, som har spændt ben for en handel.

- [...] det klart største problem er, at banker og realkreditinstitutter ikke vil låne penge til at finansiere køb af en turistattraktion i et udkantsområde. Køberne kan ikke låne pengene, og det har spændt ben for rigtigt mange mulige handler, konstaterer Benny Johansen.

LÆS OGSÅ: Tv-kok med opsang: Madpakke er ikke fredagsslik