Junibevægelsen bryder lov om forskelsbehandling

20. nov 2008
Junibevægelsen kræver i et stillingsopslag, at ansøgere skal være under 26 år. HK mener, det er en overtrædelse af forskelsbehandlingsloven.

"Enhver under 26 år, der har interesse for politik, europæiske forhold, EU, demokrati og politisk kommunikation."

Sådan lyder nogle af kravene i et stillingsopslag fra Junibevægelsen. Men den går ikke. Junibevægelsen overtræder nemlig loven om forskelsbehandling ved at kræve, at ansøgerne ikke har rundet 26 år. Det vurderer fagforbundet HK, der sidder med en lang række sager om forskelsbehandling især på grund af alder.

"Jeg mener, det er i strid med loven om forskelsbehandling. De skriver ikke, hvorfor man skal være under 26 år, og som jeg ser det, er der intet sagligt argument for det overhovedet," siger Jeanette Hahnemann fra HK's juridiske afdeling til Nyhedsbureauet Newspaq.

Der skal ifølge Jeanette Hahnemann være en saglig, objektiv grund til, hvorfor man sætter en aldersbegrænsning i et stillingsopslag. Men den grund ligger ikke lige for, påpeger hun. Der er ikke umiddelbart noget argument for, hvorfor ansøgerne højst må være 26 år og ikke eksempelvis 27 eller 30 år.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Målet i stillingsannoncen er at få unge til at tage rundt i Danmark og Europa sammen med Junibevægelsens europarlamentsmedlem, Hanne Dahl. Her skal de formulere deres bud på, hvordan EU skal se ud fremover, og hvordan man undgår, at det blot ender som et elitært projekt.

Efter Nyhedsbureauet Newspaq har gjort Hanne Dahl opmærksom på, at opslaget overtræder forskelsbehandlingsloven, siger hun, at man ikke tænkte over det, da opslaget blev lavet.

"Det var ikke så godt. Det har ikke været vores hensigt at diskriminere," siger hun til Newspaq.

 

-newspaq

faktaboks