June om Helle T: Hun skal overrumples

16. sep 2009
Onsdag besøgte Helle Thorning MAN Diesel i Frederikshavn Lene Espersen og Inger Støjberg kommer torsdag.

"Nej, fandme nej!. Hun skal overrumples, skal hun, så hun ikke glemmer os."

June Menne, som er blevet fyret på MAN Diesel i Frederikshavn, ville ikke nøjes med et spørgsmål eller to, da S-formand Helle Thorning-Schmidt besøgte fabrikken onsdag.

Nej, June Menne ville gøre et mere varigt indtryk, og hvad gør en smed så?

Hun tager en bunke skrotjern og sammen med sin makker, Christian Pedersen, laver hun en brevpresser - ikke alt for smuk! Til gengæld er den stor. Og så kan den pryde Helle Thornings skrivebord på Christiansborg, kan den.

Den ruster godt nok, men ordene 'Fremtiden nu' bliver ved med at stå der.

Fjernstyrede fly

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

June Menne er ikke helt utilfreds med sit eget påfund, da Avisen.dk ringer til hende for at høre om Helle Thornings besøg på fabrikken, som lige har sagt farvel til 401 medarbejdere.

June Menne er en af dem.

Hendes mand, Henrik Menne, er en anden. Han blev fyret i februar og læser HF på VUC. Når han skal slappe af, går han ud med sit fjernstyrede fly - det er der, han er, mens June Menne har sat sig i sofaen og tændt en af de efterhånden forbudte smøger.

Det er et år siden, hun sidst så Helle Thorning-Schmidt. Det var på et møde i Aalborg, hvor June, som er socialdemokrat med liv og sjæl, var til møde med partiformanden.

Thorning er blevet mere sikker

"Dengang var hun mere politiker, mere tvetydig. I dag synes jeg, at hun virker mere som om, hun virkelig går ind for det, hun siger. Hun er ikke så nem at afbryde. Jeg synes, hun er kommet mere ind i kampen," siger June Menne.

"Hun er blevet mere direkte, og det er godt. For alt det der 'mellem linjerne' kan vi ikke bruge til noget."

I morgen er der igen besøg på MAN Diesel - ministrene Lene Espersen og Inger Støjberg kommer begge forbi.

June Menne har tidligere kritiseret især Lene Espersen - som er født og valgt i Hjørring - for at svigte Nordjylland her i finanskrisen. Og hun gentager gerne kritikken:

"Hvis ikke hun vil arbejde for det område, hun er valgt i, må hun jo stille op et andet sted."

Synd for de gamle

Inger Støjberg har June Menne ikke det store kendskab til, men i et interview i Metal Magasinet har ministeren udtalt, at det måske kunne være en ide for nogle Metal-arbejdere at blive sosu-assistenter.

Det synes smeden June Menne er helt godnat:

"Det siger da alt om, hvad hun tænker om en maskinarbejder. Og i øvrigt vil det da også være synd for de ældre mennesker, hvis de skal plejes af en smed," siger June Menne.