Julen giver hudløse tommelfingre

12. dec 2009
Bed din butiksekspedient om at krølle gavebånd med saksen lukket ellers bliver fingrene hudløse

"Riitch, riitch", lyder det, når endnu en julegave får krøllet båndene, inden den ryger færdigindpakket over disken i butikken.

Men de fine julegaver koster faktisk en del butiksansatte en jul med hudløse tommelfingre, hvis ikke de holder saksen korrekt, når de krøller båndet.

"Når jeg er taler med butiksmedarbejderne, siger jeg til dem, at hvis de skal kunne gnide flæsestegen ind i salt juleaften, skal de simpelthen lære sig at krølle bånd med saksen lukket. Hvis de bruger den skarpe kant hele julemåneden, er deres tommelfingre hudløse, når de kommer frem til jul og i værste fald er der helt gået hul på fingeren," siger Bjarne Petersen, faglig sekretær i HK Handel.

Hjælp din juleekspedient

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han prøver at lære medlemmerne at passe bedre på deres fingre, men det er ikke nemt. Selvom det ellers sagtens kan lade sig gøre at lave pænt krøllede gavebånd med den døve side af saksen.

"Man lærer sig selv at gøre tingene på en bestemt måde, og når man har meget travlt, så er det svært at bryde den vane," siger Bjarne Petersen.

Derfor opfordrer han medarbejderne til at klippe en meter gavebånd af, tage den med til pause og så sidde og øve sig i at krølle båndene med saksen lukket.

Han ser også gerne, at kunderne hjælper medarbejderne.

”Hvis du ser en butiksekspedient krølle båndene med den skarpe side af saksen, så bed ham om at prøve at gøre det med saksen lukket,” siger Bjarne Petersen