Juicekonge giver ansatte mere i løn

28. nov 2011
Ubetalt oplæring på eget ansvar og aftenarbejde uden tillæg er fortid i juicekæden Joe The Juice. Kæden har indgået overenskomst med fagforeningen 3F.

Bedre løn, rettigheder og forsikring. Det er nogle af de ting, som ansatte i juicekæden Joe & The Juice kan se frem til.

Kæden indgik fredag overenskomst med fagforeningen 3F.

Intensive forhandlinger

De to parter har siden oktober forhandlet tæt.
Forhandlingerne startede i kølvandet på en hård kritik, som juicekæden blev udsat for i en række artikler her på Avisen.dk.

Her blev kæden kritiseret for at lade sine ansatte arbejde gratis under oplæring og instruere dem i bevidst at snyde fødevaremyndighederne.En af kritikerne var næstformand for 3F Hotel og Restauration København, Jan Mathisen, der siden har været ansvarlig for forhandlingerne med Joe & The Juice.

Han er nu godt tilfreds med resultatet af de seneste måneders forhandlinger.

"Det har været både positive og konstruktive møder. Vi har diskuteret tingene til bunds, så begge parter var fuldstændig klar over, hvad vi gik ind til, og hvad vi skrev under på," siger han.

Betalt kursus

Overenskomsten betyder ifølge Jan Mathisen, at ansatte kan se frem til betingelser, som er 'normale i branchen'.

"De kommer til at indgå en standard ansættelseskontrakt, som følger det, der er normen i branchen. Så det har været rigtig positive og gode forhandlinger," siger han.

Konkret betyder det, at timelønnen går fra 100 til knap 112 kroner i timen. Derudover får de ansatte fremover tillæg ved for eksempel søndags- og aften arbejde samt en ny pensionsordning.

Sidste men ikke mindst, får deltagere på de omdiskuterede oplæringskurser fremover løn og vil dermed være forsikret.

Joe & The Juice: Dyrt, men nødvendigt

Direktør og stifter af Joe & The Juice er også godt tilfreds med aftalen.

"For os betyder det, at vi har fået blåstemplet vores ansættelsesforhold af en ekstern part. Det vigtige er, at det er sket på en måde, der ikke går ud over den særlige kultur hos Joe & The Juice," siger han.

Kaspar Basse mener, at den store vækst, som juicekæden har gennemgået de seneste år, har medfødt et behov for bedre strukturering af arbejdsforholdene.

"Det kommer til at koste penge - det er der ikke nogen tvivl om. Men det er vigtigt, fordi vi er nødt til at strukturere os i forhold til den vækst, vi har haft," siger han.