Josef Fritzl: Det er min mors skyld

22. okt 2008
Det østrigske incestmonster Josef Fritzl ser sig selv som nærmest født til at begå voldtægt på grund af morens overgreb.

 

Retspsykiaterens 130 sider lange rapport om Josef Fritzl er kommet to østrigske aviser i hænde - og rapporten afslører flere detaljer om den 73-årige incestforbryders sind.

Han skal bl.a. have fortalt til psykiaterne, at hans forhold til kvinder er kraftigt formet af overgreb fra moren, der spærrede ham inde og isolerede ham fra andre børn, indtil han skulle starte i skole.

"Jeg erkender, at jeg har onde træk. For en, der er født til at være voldtægtsmand, har jeg været i stand til at inddæmme mig i en relativt lang periode," citeres Fritzl for at sige.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Sagen mod Josef Fritzl, der i 24 år holdt sin datter, den nu 42-årige Elisabeth, indespærret i sin specialbyggede kælder og fik syv børn med hende, ventes at begynde tidligt næste år.

I 1967 afsonede Fritzl en dom på halvandet år for en brutal voldtægt af en 24-årig kvinde i hendes hjem.

Det var angiveligt her, at Fritzl udtænkte den "ideelle løsning" på at få tilfredsstillet sine perverse lyster.

Her besluttet han sig for at spærre sin datter inde i kælderen, så han kunne udleve sin "onde side", men samtidig leve et normalt liv i huset.

Retspsykiater Adelheid Kastner udtaler, at Fritzl var en mand, der var helt ude af stand til at undertrykke sine lyster.

"Fritzl er som en vulkan. Under overfladen, der kan virke nærmest banal, er der et ondt træk. Han er revet i stykker af sine lyster, som han ikke kan styre," skriver Kastner.

Rapporten erklærer desuden Fritzl for klinisk forstandig - dvs. egnet til at gennemgå en retssag og modtage straf. Men samtidig konstateres svær personligheds- og seksuelle forstyrrelser.

/Newspaq/

faktaboks