To inspektører fra Told & Skat måtte tage et ekstra sving, da de onsdag fulgte den bugtede vej gennem den lille havneby Falsled på det sydvestlige Fyn.

LÆS OGSÅ: Går konkurs i højsæson: 70-årig iværksætter sikrer turisternes rundstykker

Byen ni kilometer nordvest for Faaborg huser ikke kun godt 500 borgere, men også en af landets bedste kroer; Falsled Kro.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Og her modtager man om sommeren gæster direkte fløjet ind i vandflyver fra København.

Som en lille, lokal munterhed har kroen ved den lille anløbsbro uden for havnen opsat et skilt hvorpå der står "International Airport", skriver Fyens Stiftstidende.

Den lokale redaktion kan berette, at de to inspektører fra Told & Skat derfor henvendte sig uanmeldt på Falsled Kro. De ville have en forklaring på de famøse skilt.

- De kom hen på kroen og spurgte, hvad det var for noget, for hvis man flyver internationalt, skal man selvfølgelig kontakte Told & Skat. Men vores skilt er jo for sjov, og det fik de fortalt, og mere var der sådan set ikke i det, siger kro-ejer Randi Schmidt.

Her stoppede historien dog ikke, men fik næring og et anstrøg af skandale, da havnefoged Stine Mjaaland på sin Facebook-profil skrev, at hun fra pålidelig kilde vidste, at der faktisk lå en anonym anmeldelse om, at der i Faldsled bliver bedrevet international lufthavn.

- Og der var vist også noget med, at der blev drukket toldfrit sprit, og man må jo virkelig bare grine af det. Men jeg blev altså hidsig, siger havnefogeden til avisen, og mener at den eventuelle anmeldelse kan have rod i misundelse:

- Hvis nogen har et problem med den vandflyver eller den champagne, der udskænkes til gæsterne, kunne de så ikke henvende sig direkte til kroen, spørger Stine Mjaaland.

Vandflyveren har fløjet de seneste år og er en succes. Den flyver til Faldsled tre dage om ugen og kan medbringe 12 gæster.

Er det sjovt eller tragisk? I Falsled lander og letter for tiden en vandflyver med gæster til Falsled Kro. Har anlagt...

Slået op af Stine MjaalandOnsdag den 3. juli 2019