Reform: Johnny: Min søn var tæt på at gå i opløsning

2. jan 2014, 14:28
Johnny Larsen, der har opfordret kærestepar til at flytte fra hinanden, for at undvige den gensidige forsørgerpligt, bliver selv boende hos sin familie. Sønnens reaktion på at far skulle flytte var for voldsom.

I dag er dag et med den nye og udskældte kontanthjælpsreform. En del kærestepar har travlt med at flytte fra hinanden for at undvige den gensidige forsørgerpligt, der fremover pålægger samboende at forsørge hinanden på linje med ægtepar.

Avisen.dk’s blogger Johnny Larsen var en af dem, der var klar til at flytte fra sin kæreste og seksårige søn og ind på et lejet værelse i Køge, hvor familien bor. Men reaktionen fra sønnen Alexander har fået ham til at omgøre beslutningen.

“Min søn var ved at gå i opløsning, over at far skulle flytte. Han var så ked af det, og børn er jo ikke rationelle på samme måde som voksne. Så talte vi om det igen og besluttede, at så må vi gå ned med et brag sammen. Hensynet til ham vejer tungest,” siger Johnny Larsen.

Vi venter og går ned sammen

Ifølge den 61-årige kontanthjælpsmodtager lyder braget, når en ny hverdag - med 9000  kroner mindre om måneden brutto - for alvor begynder at vise tænder. Det er, som Johnny Larsen siger, “op til banken hvor lang tid der går.”

“Det alt for overbelånte hus, min kæreste sidder i, ryger på tvangsauktion på et tidspunkt. Hun købte det, en måned inden boligboblen brast, så hun er teknisk insolvent. Og vi har allerede brugt det sidste år på at skære alle de steder, vi kan. Så nu må vi bare vente på, at vi går ned sammen, og så må kommunen jo tage regningen, når den kommer,” siger Johnny Larsen, der er ramt af en depression og lider af lungesygdommen KOL.

Johnny Larsen sagde ellers til Avisen.dk op til jul, at flytte-planerne var en realitet og opfordrede desuden i et blogindlæg andre par til at følge trop og flytte hver for sig for at få økonomien til at hænge sammen.

“Det er jo den mulighed, der er. Vi havde faktisk fundet et værelse og til en pris, som betød, at vi kunne overleve og deltage i forsørgelsen af Alexander.”

Johnny er "moren"

Men reaktionen fra sønnen viste sig altså at blive voldsommere, end parret lige havde regnet med.

“Alexander er meget knyttet til sin far. Jeg har været syg og er derfor den, som har gået hjemme med ham. Jeg er moren i gammeldags forstand. Det er mig, der er der hele tiden. Og så har han jo oplevet mig under min sygdom og været bange for, om jeg overhovedet ville overleve. Han har ikke brug for flere problemer på sine skuldre,” siger Johnny Larsen, der stadig håber, at kommunen tilkender ham førtidspension eller fleksjob.