PÅ KONTANTHJÆLP: Johnny:Hun taler som om vi ikke gider arbejde

3. dec 2013, 13:02
Nedladende og mod bedre vidende. Avisen.dkblogger Johnny Larsen raser mod beskæftigelsesminister Mette Frederiksens svar om kærestepar, der skal forsørge hinanden.

Hvis du vil væk fra gensidig forsørgerpligt, skal du finde et arbejde. Det var Mette Frederiksens budskab, da hun i morges stillede op i Go’morgen Danmark.

Hun skulle svare på kritikken fra Johnny Larsen og mange andre, der protesterer mod de nye regler for kontanthjælp. Fra 1. januar skal ugifte samlevende forsørge hinanden, ligesom gifte samlevende.

”Vores mål er, at så mange som muligt kommer ud på arbejdsmarkedet og er en del af et arbejdsfællesskab,” sagde beskæftigelsesministeren blandt andet.

Men Mette Frederiksens udtalelser har bare gjort Johnny Larsen mere vred.

Han synes, at Mette Frederiken er nedladende over for de mange syge, der er på kontanthjælp.

”Hun taler mod bedre vidende og dansede udenom de problemer, jeg peger på. Hun nævnte ikke syge med et ord. Hun taler om mennesker på kontanthjælp, som om de ikke gider arbejde. Men mange kan ikke,” siger Johnny Larsen.

Seks ud af ti er ikke jobbklare

Tænketanken Kraka har i en analyse vurderet, at omkring 12.000 på kontanthjælp efter nytår får færre penge på grund af kærestens indtægt. Seks ud af ti af dem, der bliver ramt, er ikke arbejdsmarkedsparate.

Reglerne slår gennem med halv kraft i 2014 og slår helt i gennem i 2015.

Mette Frederiksen opfordrede til, at man brugte næste år på at finde en løsning på at komme væk fra kontanthjælp.

”Meningen er, at du skal finde ud af at komme væk fra kontanthjælp. Det har aldrig været meningen, at man skulle leve hverken hele eller halve liv på kontanthjælp,” sagde Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen vendte flere gange tilbage til Johnny Larsen.

”Vi bliver nødt til at bruge mere energi på denne her diskussion, og det vil jeg også gerne gøre sammen med Johnny. På hvordan vi flytter folk fra kontanthjælp og over på arbejdsmarkedet, der hvor man kan tjene penge, og det begynder at rykke noget,” sagde Mette Frederiksen.

Det har fået Johnny Larsen til at sende en bekræftelse på, at han gerne vil holde møde med beskæftigelsesministeren ”i løbet af de nærmeste dage, da det haster at få fjernet utilsigtede skadevirkninger” af reformen.

Han har endnu ikke hørt fra Beskæftigelsesministeriet.