-Der må være grænser for grådigheden, raser Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær for Red Barnet. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Johanne Schmidt-Nielsen raser over Nets grådighed

8. jun 2019
Red Barnet betaler 5,6 millioner i gebyr om året til Nets. Det har fået den nye generalsekretær til tasterne

I de sidste uge kom det frem, at Nets-cheferne tjener milliarder. Samtidig kræver de et gebyr på 4,32 kroner, hver gang du betaler en regning, også selvom det er til en hjælpeorganisation. Det har fået en vred Johanne Schmidt-Nielsen til tasterne: 

"Nets må simpelthen tage sig sammen. Hver gang du betaler en regning over betalingsservice, så hapser Nets 4,32 kroner i gebyr. Altså hver eneste gang. Hvis du for eksempel støtter Red Barnet med 100 kroner om måneden, så er det hver måned, Nets æder 4 kroner og 32 ører.

Samtidig står deres 60 øverste chefer til at blive forgyldt med op til – og hold nu godt fast – syv milliarder danske kroner i bonusser!!", sådan skrev den nye generalsekretær for Red Barnet på både instagram og Facebook for to dage siden. Nu forklarer hun sig yderligere overfor TV 2: 

- De penge kunne have gjort en kæmpemæssig forskel for en masse udsatte børn. Faktisk betaler vi gebyrer til Nets for så mange penge, at vi kunne have sendt tusindvis af børn i skole i en flygtningelejr ude i verden, siger den nytiltrådte generalsekretær.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Børsen skrev i sidste uge, at topchefen hos Nets, Bo Nilsson, står til at få mellem 1 til 1, 9 milliarder kroner i bonus. Imens betaler Red Barnet ifølge Johanne Schmidt Nielsen 5,6 millioner i gebyr om året til betalingsleverandøren.  

- Nets udnytter helt åbenlyst, at de reelt har monopol. Hvis ikke de selv kan finde ud af at opføre sig ordentligt, så vil jeg opfordre en ny regering til at gribe ind. Der må være grænser for grådigheden, fortsætter Johanne Schmidt-Nielsen.

Se Johanne Schmidt Nielsens opslag her: