VORES VALG: Jønsson: SSF må skifte fokus

6. sep 2011
S og SF har mistet grebet om valgkampens dagsorden og lader de borgerlige slippe alt for let, og det kan koste dem sejren.

Makkerparret Thorning og Søvndal må langt fra være tilfreds med, hvordan valgkampen udvikler sig i disse dage.

Men de sidder selv med en stor del af ansvaret for, at en ellers svag statsminister og en splittet borgerlig blok er ved at genvinde momentum her midt i valgkampen.

Smutter af krogen

Det er helt naturligt, at S og SF er kommet lidt i modvind på betalingsringen, 24 års-reglen og et par andre sager.

Man kommer ikke igennem en valgkamp uden at blive testet af på sin politik og uden et par taktiske smuttere.

Men det er ikke naturligt, at oppositionen lader regeringen hoppe så let af krogen, når det gælder om at holde dem til ansvar for det, de har gjort og det, de i fremtiden vil gøre politisk.

S og SF burde i disse dage tæske løs på de borgerlige.

De skulle huske vælgerne på, at de borgerlige har formøblet opsvinget, ladet de svage grupper betale, ført blokpolitik i 10 år og alle de andre ting, som S og SF har imod den politik, som VKO har ført.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hvad sker der med Løkke

S og SF skulle også have travlt med fortælle vælgerne, hvad der sker, hvis de borgerlige får lov at forsætte ved magten.

Lidt lige som de borgerlige gør, når de fortæller om Ole Sohn i finansministeriet, Søvndal som udenrigsminister og Enhedslisten ved magten.

Men ingen på det røde hold har travlt med at tale om, hvad det vil betyde, hvis Løkke skal honorere De Konservatives og Liberal Alliances krav om skattelettelser.

De gør heller ikke opmærksom på, at Pia Kjærsgaard stadigvæk vil være den mest magtfulde dame i dansk politik, hvis det bliver en borgerlig sejre.

Eller at det forsat vil være de lavtlønnede, der skal betale regningen for finanskrisen.

Skal S og SF tilbage på sporet, er de nødt til at finde indignationen frem og få flyttet fokus tilbage på VKO's hidtidige bedrifter og de scenarier, der er i fire år mere med Løkke som statsminister.