Lars Lundmann har lavet en ph.d.-afhandling om rekruttering set fra virksomhedernes synsvinkel. Foto: Lundmann. dk/PR

Jobsamtale: "Det er meningsløst at være sig selv"

16. jul 2019
Bevidsthed om vores personligheder gør en jobsamtale nemmere, mener erhvervspsykolog.

Det er slut med at være sig selv, når man er til jobsamtale.

Især hvis det står til erhvervspsykologen Lars Lundmann. 

LÆS OGSÅ: Kræftramt dyrlæge får nej til sygedagpenge

I sin nye bog, som bærer titlen ”Du skal ikke være dig selv”, vil Lars Lundmann guide jobansøgere til succes, og han mener, at vi skal i kontakt med vores forskellige personligheder.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Vi opfører os jo forskelligt i forskellige sammenhænge. Alt efter om vi arbejder, dyrker sport eller spiser middag med familien, siger han til Finans.

Han mener, at hvis vi først bliver mere bevidste om, at vi har flere personligheder, bliver det nemmere at bestå en jobsamtale. Og også nemmere at se mulighederne i at være arbejdsløs fra tid til anden.

Derfor er det også meningsløst at være sig selv til en jobsamtale, mener Lars Lundmann, og man skal derfor agere strategisk og være den, som jobintervieweren helst vil have os til at være, forklarer han til Finans.

Som jobansøger skal man føre et strategisk spil uden absolutte sandheder - og så skal man "kunne en håndfuld trick".

- Derfor er pointen med bogen, at vi skal lære at slappe mere af i forhold til jobsamtaler og arbejdsløshed. Det kan også være angstprovokerende at miste Rådhuspladsen i Matador, men de fleste er jo ligeglade, fordi det bare er et spil, konstaterer Lars Lundmann.