Miljø- og Fødevareministeriet arbejder på at signalere frihed til forskellighed uanset køn og kønsidentitet. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix (arkiv)

Jobopslag vækker opsigt: - Det er en fejl

9. dec 2019
Miljø- og Fødevareministeriet overvejer, hvordan ministeriet på bedste måde får signaleret, at det ønsker at favne så bredt som muligt i forhold til køn og kønsidentitet.

Miljø- og Fødevareministeriet arbejder på at signalere frihed til forskellighed uanset køn og kønsidentitet.

LÆS OGSÅ: Ansatte får ikke løn - dansk selskab konkurs

Men det var en fejl, at man i den digitale ansøgning om en stilling som naturformidler ved Naturstyrelsen i Randbøl mellem Billund og Vejle, kunne angive "andet" køn end "mand" eller "kvinde".

Det svarer ministeriet Vejle Amts Folkeblad i en mail.

Ministeriet forklarer, at man 25. november testede i e-rekrutteringssystemet om det er muligt at tilføje flere kønskategorier udover mand og kvinde.

"Ved en administrativ fejl, blev testen gemt i e-rekrutteringssystemet. Denne administrative fejl bliver nu korrigeret", skriver ministeriet i mailen.

LÆS OGSÅ: Christian Kjær sender brev til Trump: Hjælp os!

Muligheden for at vælge mellem flere end to kønskategorier er en del af fortsatte overvejelser om, hvordan ministeriet på bedste måde får signaleret, at det ønsker at favne så bredt som muligt i forhold til køn og kønsidentitet.

Et lille skridt på vejen

Forperson for LGBT Danmark (Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner) Susanne Branner Jespersen kalder det overfor Vejle Amts Folkeblad et lille skridt på vejen, hvis Miljø- og Fødevareministeriet beslutter sig for at indføre flere kønskategorier udover mand og kvinde.

- Det giver god mening at signalere, at der findes andre køn end mand og kvinde. Alle dem, som ikke kan identificere sig med de traditionelle kønsopfattelser, vil føle sig mere rummet, siger Susanne Branner Jespersen.

Hvis ansøgere har beskrevet sig som andet køn til jobbet i Randbøl, betyder det ikke noget for deres muligheder for at komme i betragtning til jobbet.

Data om køn anvendes udelukkende til statistisk brug, lyder det fra Miljø- og Fødevareministeriet.

LÆS OGSÅ: Bubber fortryder: "Oh, shit"