Jobfirma vil fortsætte omstridte kurser

1. sep 2009
Aorta vil blive ved med at lave kurser for ledige uden nogen som helst undervisning. Også selvom det koster kassen for det offentlige.

Mindst fire arbejdsløse tømrere har ikke fået andet end et venligt håndtryk og en besked om, at de skulle lave selvstudie i fire uger. Alligevel indkasserer jobfirmaet Aorta 6400 kroner per ledig på kurset. Tømrernes A-kasse kalder det svindel, men Aortas chef Hans Poulsen vil fortsætte de omstridte kurser.

Hvorfor skal kommunen bruge penge på at sende ledige på kursus, når de er der en time den første dag og blot skal komme fire uger senere og  underskrive en evaluering?
”Fordi de ledige i de fire uger får støtte individuelt, som de har brug for i deres jobsøgning. De ledige kan jo vælge at følge undervisningen, det er et valg den ledige selv tager.

Hvorfor tager I penge for kurser, hvor der ikke er noget undervisning for de ledige?
”Du kan ikke undervise i at søge job i fire uger. De skal komme den første uge og modtage undervisning og få støtte til at søge job. Men for at folk ikke skal sidde på skolebænken med ting, som er irrelevante for dem, så tvinger vi dem ikke til at følge undervisningen.”

Men i har givet flere ledige den besked, at de ikke behøver at komme efter den første time. Hvorfor er det i orden at tage penge for det, selvom der ikke er noget undervisning for dem?
”De ledige har lavet en personlig markedsføringsplan sammen med os. Og så skal de ud og søge job og tale med arbejdsgivere.”

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Men det ville de jo gøre uanset hvad. Hvorfor skal I have penge for at de kan gøre det?
”Vi giver folk de redskaber, for at de kan være effektive jobsøgende. Man kan jo ikke have folk siddende på skolebænken i fire uger for at få et job.”

Men det koster 1600 kroner per mand om ugen, hvorfor skal I have penge for en enkelt times samtale?
”Men de får jo også tilbud om at blive trænet i IT, og vi har en ad-hoc-assistance, som kan hjælpe med problemer. Så vi hjælper med alt, hvad vi kan.”

Vil I fortsætte med at tage penge for kurser uden undervisning?
”Ja, det vil vi gøre i de tilfælde her. For vi laver en markedsføringsplan for folk og tilbyder dem support i deres jobsøgning.”