Ledige kan fortsat modtage deres ydelse, skriver Beskæftigelsesministeriet. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix (arkiv)

Alle jobcentre lukkes ned - ansatte sendes hjem

12. mar, 12:58
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard lukker jobcentrene og suspenderer rådighedsforpligtelsen for ledige.

Medarbejdere på landets jobcentre sendes hjem, så der kun vil være et nødberedskab for at sikre, at alle ydelser bliver udbetalt, fremgår det af en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

LÆS OGSÅ: OK20: Coronatiltag sætter forhandlinger på pause

Lukningen af jobcentrene sker i lyset af coronavirusset covid-19 og betyder, at beskæftigelsesindsatsen suspenderes i en midlertidig periode.

Alle planlagte samtaler aflyses, aktiveringstilbud sættes i bero, og der bliver ikke igangsat nye tilbud. Det betyder også, at borgerne i den kommende tid ikke skal leve op til kravet om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og de fastholder deres ydelse som hidtil.

Nødberedskabet vil sikre, at udsatte borgere kan få hjælp og kontakt, hvis de får brug for det, eller kommunen vurderer, at en borger har brug for akut hjælp.

- Danmark er i en ekstraordinær situation. Vi skal stå sammen og passe på hinanden. Regeringen har taget ekstraordinære midler i brug, og det får også konsekvenser for landets jobcentre, som lukker ned. Men det må ikke gå ud over folks ydelser, og derfor kører jobcentrene videre med et nødberedskab. Ingen skal være bekymrede for, at de ikke får udbetalt dagpenge eller kontanthjælp den kommende tid, siger Peter Hummelgaard i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Dansk gigant til ansatte: Bliv hjemme

Den midlertidige lukning af jobcentrene betyder, at disse aktiviteter suspenderes:

  • Alle igangværende aktiveringstilbud - der bliver heller ikke igangsat nye tilbud.
  • Samtaler i jobcentre.
  • Lediges forpligtigelse til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
  • Jobcentre og a-kassers mulighed for at give sanktioner


Nødberedskabet sikrer, at disse aktiviteter fortsætter:

  • Ledige kan fortsat modtage deres ydelse.
  • Borgere, der bliver ledige, kan tilmelde sige som nyledige via jobnet, telefonisk eller ved fysisk brev i jobcentret, så de fortsat er sikret et forsørgelsesgrundlag.
  • Borgere kan henvende sig til jobcentret, og kan også afgive klager, men de normale frister, for eksempel klagefrister, suspenderes.
  • Jobcenteret kan tage imod og behandle anmeldelser af arbejdsfordeling.

LÆS OGSÅ: Kendt TV 2-profil i chok over læge: ”Uprofessionelt og respektløst”