Landets jobcenterchefer vurderer, at de ledige har været glade for kontakten (Arkivfoto). Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Jobcentre slap ikke de ledige under krisen

9. jun 2020, 12:19
Landets jobcentre har haft kontakt med de ledige, selvom de har været nedlukket under coronakrisen. De fleste ledige borgere har takket ja til en samtale, selvom det ikke var et krav.

Selvom landets jobcentre i næsten 11 uger har været lukket ned på grund af coronakrisen, har de alligevel haft kontakt med mange af de ledige.

LÆS OGSÅ: Menneskering om Christiansborg: Hæv dagpengene!

Det skriver KL (Kommunernes Landsforening) på baggrund af en ny Momentum-rundspørge blandt landets jobcenterchefer. Undersøgelsen viser, at jobcentrene har kontaktet både ledige, sygedagpengemodtagere, unge på uddannelseshjælp, modtagere af ressourceforløbsydelse og aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere.

2 ud af 3 jobcenterchefer vurderer, at de har haft kontakt til mindst 75 procent af alle borgerne i de forskellige grupper.

Selvom det ikke har været et krav, har 77 procent af de borgere, der er blevet ledige under Coronakrisen sagt ja til tilbuddet om en samtale med en jobkonsulent, mens det gælder for 76 procent af sygedagpengemodtagerne.

- De her tal er med til at understrege, at man bestemt ikke har siddet og trillet tommelfingre i jobcentrene under nedlukningen. Man har taget et stort ansvar på sig, og ad frivillighedens vej holdt kontakt med en meget stor del af de ledige. På den måde har vi et meget bedre udgangspunkt for at hjælpe beskæftigelsen på vej, når samfundet kommer helt op i omdrejninger igen, siger Thomas Kastrup-Larsen, der er formand for Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalget i KL.

LÆS OGSÅ: Fagforbund i oprør over kontroversielt dagpengeforslag: 'Har ikke medlidenhed med dem'

Ifølge jobcentercheferne har alle været ”meget positive” eller ”positive” over kontakten med jobcentret under coronakrisen.  Du kan læse mere om undersøgelsen her.