En evaluering til knap én million kroner tog livet af bestræbelserne på at indføre en firedages arbejdsuge for jobcenter-ansatte i Esbjerg. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix/arkiv

Ansatte på jobcenter om stor beslutning: 'Vi blev dybt chokerede og vrede'

6. jul, 08:10
En evaluering til knap én million kroner tog livet af bestræbelserne på at indføre en firedages arbejdsuge for jobcenter-ansatte i Esbjerg.

De ansatte i jobcentret i Esbjerg havde set frem til en firedages arbejdsuge, hvor de havde fri om fredagen.

Men en ekstern evaluering til hele 840.000 kroner endte til sidst med at spænde ben for projektet, som skulle have været indført fra august.

- Vi blev dybt chokerede og vrede - vi havde slet ikke regnet med det. Der er jo 86 procent af os, der har sagt ja til en 4-dages uge. Nogle har endda meldt deres børn ud af daginstitutionerne om fredagen og lavet andre hente-muligheder. Andre har sågar set på et ekstra job om fredagen, siger Susanne Poulsen, beskæftigelsesrådgiver på det vestjyske jobcenter, til jv.dk.

Forhandlingerne om en firedages arbejdsuge gik indtil for nylig efter planen. Men da Dansk Socialrådgiverforening og HK krævede en ekstern evaluering af rammerne for en forkortet arbejdsuge, satte Esbjerg Kommune foden ned.

Esbjerg Kommune er ikke den første kommune, der har forsøgt sig med en firedages arbejdsuge.

I Odsherred Kommune har de ansatte siden 2019 kunne bruge fredagen på havearbejde og andre fritidsaktiviteter. Her lægger de ansatte i kommunen 35 timer på arbejdet fra mandag til torsdag. Derudover har medarbejderne to ugentlige timer til kompetenceudvikling.

I maj viste en evaluering, at 70 procent af medarbejderne i den sjællandske kommune er tilfredse med firedages ugen.