Joan tog på bunkekur og tabte 19 kilo

19. apr 2012
Joan Carlsen fik en vægt, der kørte op og ned som en elevator, efter en kommunal slankekur. Hun mener selv, at mere støtte fra kommunen, ville have hjulpet hende til et mere varigt vægttab.

Joan Carlsen vejer for meget. Hvor meget vil hun ikke ud med, men hun vil gerne fortælle om den slankekur, hun har været på sammen med 39 kolleger fra Faxe Kommune.

Joan Carlsen er 51 år og har arbejdet som SOSU-assistent i 23 år. Og det var lige præcis hendes faggruppe, kommunen ville hjælpe.

"Da sundhedskonsulenten fortalte om projektet, tænkte jeg, at min vægt var min hovedpine, men så var der nogle af kollegerne, der spurgte, om jeg ville med, og så blev jeg nysgerrig," fortæller Joan Carlsen.

Målet med kuren var at hjælpe svært overvægtige SOSU-assistenter med at tabe sig med metoden 'Små skridt'. Projektet skulle motivere de ansatte til gradvist at ændre deres mad- og motionsvaner.

På det tidspunkt vejede Joan Carlsen på den forkerte side af 100 kilo.

"Min vægt generede mig ikke, men jeg vidste godt, at den var gal," fortæller hun.

Slut med tandsmør

Derfor klemte hun ballerne sammen. Det var slut med tandsmør, og franskbrød blev byttet ud med rugbrød.

"Jeg fik nogle gode vaner. Jeg skiftede sodavand ud med light-sodavand. Jeg begyndte at parkere bilen længere væk fra butikken, så jeg fik en længere gåtur, når jeg var ude at handle," fortæller Joan Carlsen.

Da projektet sluttede efter 12 uger med intensiv rådgivning, kunne Joan Carlsen se forandringen i spejlet. Helt præcist tabte hun sig 19 kilo.

"Jeg gik fra at være fed til at være kraftig. Det var en rigtig god fornemmelse at være lettere," fortæller Joan Carlsen.

Men så stoppede projektet og med det Joan Carlsens vægttab.

"Jeg lagde ikke selv mærke til, at muskler lidt efter lidt blev til fedt, men så en dag begyndte mine bukser at stramme," fortæller hun.

I dag er det ikke Joan Carlsen, men vægttabet, der er skrumpet. Hun har taget 10 af de 19 kilo på igen.

"Det er ærgerligt," siger hun.

Savnede fortsat hjælp

Hun mener, at hendes vægttab kunne have været varigt, hvis hun havde fået mere støtte fra kommunen.

"Flere af dem, jeg havde trænet sammen med, gik på efterløn, og projektet var jo slut, så konsulenten var der heller ikke til at holde mig i ørerne. Det havde været rart, hvis der havde været flere opfølgende samtaler. Så var det måske ikke gået så galt," fortæller Joan Carlsen.

Den 51-årige SOSU-assistent har dog ikke tænkt sig at blive hængende i sofaen. Hun ved, at hun er i stand til at tabe sig mindst ni kilo mere.

"De sunde vaner kan ingen tage fra mig. Jeg skal bare blive bedre til at tage hen og svede i træningscentret," siger hun.