Anders Lindegaard (tv) møder blandt andre Jesper Grønkjær i programmet "Lindegaard – Livet efter sidste fløjt". Foto: Xee/PR

Dansk stjerne ramt af alvorlig sygdom: "Tabte håret og fik pletter for øjnene"

21. okt 2019, 08:30
Jesper Grønkjær fortæller til Anders Lindegaard om livet efter sidste fløjt i en ny programserie.

Stress, depression og en pause på ubestemt tid. Det var konsekvensen, da den tidligere landsholdsspiller Jesper Grønkjær i al for lang tid havde ligget i overhalingsbanen.

LÆS OGSÅ: Mary og Frederik får nyt hjem: Flytter til ski-paradis

Det fortæller han ifølge B.T. til den tidligere landsholdsmålmand Anders Lindegaard i den nye programserie "Lindegaard – Livet efter sidste fløjt".

Jesper Grønkjær ramte muren i april 2017. Han fik udslæt, flimmer for øjnene, pletter på nethinden, tabte håret og en voldsom, bankende hovedpine.

- Jeg opdagede simpelthen ikke, at jeg var ved at køre ud over kanten, fortæller han i programmet.

Jesper Grønkjær havde som 34-årig i 2011 lavet et direkte skifte fra professionel fodbold til fodboldekspert på tv.

- Jeg ville bare i gang. Jeg ville ikke have et halvt års pause. Det viste sig så senere hen, at det nok var en fejl, at jeg ikke havde taget tiden til at falde ned. Til at få det drive - som de fleste idrætsfolk har - skruet ned på et sundt niveau. Så jeg fortsatte bare. 120 i timen! Og det var svært for mig at sige nej, så jeg involverede mig i mange ting, fortæller Jesper Grønkjær og siger om konsekvensen:

- Jeg blev syg med voldsom, voldsom stress. Udbrændthed, og hvad der ellers ligger i den balje.

LÆS OGSÅ: Eksminister afslører nyt om Britta-sag: "Det mest usympatiske og afstumpede"

"Det har ændret mit liv"

Han blev indlagt på en smerteklinik, og efter 14 dage trak han hårdt i håndbremsen og stoppede sit tv-arbejde, sine foredrag, konferencierjob og sine engagementer i forskellige firmaer.

Der gik ni måneder, før en forandret Jesper Grønkjær igen var på tv.

- Det har ændret mit liv. Det er så stort at sige. Men det har virkelig tvunget mig til at tænke over, hvor fanden jeg finder inspirationen henne. Hvad skal jeg skære væk? Skal jeg virkelig have så mange aftaler? Hvem er det, jeg gør det her for? siger 42-årige Jesper Grønkjær til Anders Lindegaard.

Quinn, Hargreaves og "Henke"

"Lindegaard – Livet efter sidste fløjt" sendes på YouSee-kanalen Xee. Her forsøger den nu 35-årige fynbo og tidligere Manchester United-spiller at finde ud af, hvad der sker, når fodboldkarrieren slutter.

Udover Jesper Grønkjær snakker Anders Lindegaard i programserien også med Niall Quinn, Owen Hargreaves, Edwin van der Sar, Darren Fletcher og Henrik "Henke" Larsson. Sidstnævnte er i dag Anders Lindegaards træner i Helsingborgs IF.

LÆS OGSÅ: Kommune laver plejehjem for voldelige ældre: Skal beskytte ansatte