Jes Dorph: Journalisthetz mod kronprinsen

28. jul 2008
Journalister fra de kulørte blade forsøger med vilje at skabe et billede af kronprinsen som en, der taler sort. Det mener TV2journalist Jes DorphPetersen

Kronprins Frederik er udsat for noget, der ligner en hetz fra bestemte journalister, der konstant forsøger at hænge kronprinsen ud som en, der taler sort. Det mener TV2-journalist Jes Dorph-Petersen.

Baggrunden er et tv-interview, som journalisten lavede med kronprinsen om bord på Kongeskivet Dannebrog i forbindelse med hans 40-års fødselsdag.

Hængt ud på forhånd

I sin blog på TV2s hjemmeside skriver han:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Inden programmet blev sendt, ringede flere journalister fra bladene til mig for at høre, om vi havde redigeret i hans påståede "sorte tale". Interessant, fordi ingen af de pågældende på de tidspunkter havde hørt eller set andet end ganske korte brudstykker af samtalen på Kongeskibet.

Derfor mener Jes Dorph-Petersen, at journalisterne havde planlagt vinklen på deres historie på forhånd sådan, at den skulle handle om kronprinsens formuleringsevner og, ifølge Jes Dorph, slet ikke om det, han rent faktisk sagde.

Journalistisk selvsving

- Jeg vil påstå, at der ganske enkelt gik gedigen journalistisk selvsving i sagen(…) Journalister omtalte alene hans sprog - alle andre kommenterede indholdet af interviewet. Generelt i øvrigt til Frederiks fordel, skriver han på sin blog.

faktaboks