Jensens Bøfhus politianmeldt for fusk

26. aug 2010
Fødevarekontrollen har politianmeldt et bøfhus, der var snavset og som vildledte kunderne. Beklageligt, siger direktøren.

Jensen's Bøfhus må erkende, at det er en dårlig idé at prale med at være hygiejne-duks, når myndighederne har konstateret, at der i bøfkædens restaurant på Rådhuspladsen i København var alvorlige problemer med rengøringen og levnedsmidlerne.

Køkkenet var beskidt, da Fødevarekontrollen dukkede op i maj, og kylling optøet fra dybfrost var ikke ordentligt stegt.

Politianmeldt

På trods af problemerne og kritikken havde restauratøren en glad og smilende Elite-smiley hængende, da Fødevarekontrollen igen i juli var på besøg. Det sendte Fødevarekontrollens folk helt op i det røde felt – og en tur forbi politiet med anmeldelse for ulovlig markedsføring.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"At bruge en Elitesmiley, man ikke har gjort sig fortjent til, svarer til at smykke sig med lånte fjer. Det er ligeså alvorligt, som hvis man skjuler en kontrolrapport med en sur smiley," siger fødevarechef Henning Knudsen, Fødevareregion Øst.

Også i bøfhusene i Fredericia, Aalborg og Holstebro har i år fået kritik for at være snavsede, og restauranten i Vejle var gennem længere tid hjemsøgt af mus. De er nu væk.

Kunde hidkaldte kontrol

Det var en restaurantkunde – ikke restauratøren - der hidkaldte Fødevarekontrollen efter at have set en mus blandt gæsterne i restaurantlokalet i Vejle.

Men forbrugere, der går udenom Jensen's familierestauranter for at i stedet at købe Jensen’s færdigretter i et supermarked, kan tilsyneladende ikke vide sig helt sikre på, hvad der er i maden.

I hvert fald har Jensen’s Food, der producerer færdigmad, ifølge Fødevarekontrollen, misinformeret om indholdet i færdigretten ”Skinkekøller med barbecue marinade”.

Der findes nemlig slet ikke skinke i retten, som er tilberedt af skankekød, mener Fødevarestyrelsen.

Kølle fra underlår

Og betegnelsen "køller" må ikke anvendes, når kødet kun stammer fra underlåret," konkluderer Fødevarekontrollen, der for en måneds tid siden greb ind med et forbud mod markedsføringen. Og en bøde på 15.000 kr.

Jann Dollerup Vig Jensen, der er administrerende direktør for Jensen’s Foods, afviser på det klareste, at der skulle være noget i vejen med at kalde produktet "Skinkekøller med barbecue marinade"

"Vi har anket sagen, for vi mener absolut, at det er i orden at kalde produktet sådan."

Jesper Rosener, administrerende direktør for Jensen's Bøfhuse, siger, at personalet på restauranten på Rådhuspladsen har glemt at fjerne Elitesmiley-klistermærket.

"Ingen gode undskyldninger"

"Vi ser alvorligt på sagen, som er blevet behandlet på direktionsniveau. Der findes ingen gode undskyldninger, men der er sket en beklagelig og hændelig menneskelig fejl," siger han.

Han understreger, at maden og hygiejnen har været i orden, og han forsikrer om, at der generelt er god hygiejne på Jensen’s Bøfhuse, der skulle være blandt de kæderestauranter, der klarer sig bedst, når Fødevarekontrollen kigger forbi.

Godt halvdelen – eller 19 ud af 32 af Jensens Bøfhuse har aktuelt en elitesmiley, viser Avisen.dks optælling.

Elitesmiley

Restauranter belønnes med en Elitesmiley, når Fødevarekontrollen har givet dem fire storsmilende smiley'er i træk