FB_IMG_1600847146642

Tidligere ansat på Jensens Bøfhus: 'Mine tidligere kolleger fortjener en overenskomst'

23. sep 2020, 11:15
Dette indlæg er udtryk for skribentens holdning og ikke et udtryk for A4’s holdning.
Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected]

DET ER I DAG præcis et halvt år siden, jeg blev lockoutet af Jensens Bøfhus - og efterfølgende ikke blev genansat.

Jeg fanger tit mig selv i at sidde og blive irriteret. For blot et år siden havde jeg aldrig forestillet mig, at det ville se sådan her ud. Vi har jo altid haft overenskomst - og det troede jeg, at vi ville blive ved med at have.

LÆS OGSÅ: Fødevare­forbundet NNF deltager i sympatikonflikt på Jensens Foods

Jeg nød mit arbejde som tillidsrepræsentant. At tjekke små ting for mine kollegaer, rådgive dem både i overenskomst, arbejdsmiljø, dagpenge og også private anliggender såsom opholdstilladelse o.l.

Vi havde det helt perfekt på min restaurant. Både jeg og mange andre vil uden tøven omtale restauranten som den bedste arbejdsplads, vi nogensinde har haft. Det skulle der åbenbart laves om på fra direktionsplan.

Din mening

På A4 Arbejdsliv vil vi rigtig gerne dele din mening om arbejdslivets udfordringer og idéer til løsninger med vores andre læsere. Så send et debatindlæg til [email protected] - husk gerne et foto.

JENSENS BØFHUS A/S VILLE hellere opsige overenskomsten for at kunne sænke kommende personales løn og derved ødelægge stemningen på en fantastisk arbejdsplads. De ville nemlig have, at de ansatte skulle servere for 20 kroner mindre end tjenerlønnen i timen. Hvilket svarer til 3200 kr. om måneden for en fuldtidsansat tjener.

Dette valgte de at gennemføre midt under corona-krisen, efter regeringen havde lukket alle restauranter i Danmark og medarbejderne var sendt hjem. Vi blev simpelthen lockoutet, og vores overenskomst blev fjernet, mens vi og resten af Danmark var hjemsendt.

Kort tid efter denne proces foretog Jensens Bøfhus A/S yderligere en fyringsrunde, hvor de fyrede 250 medarbejdere.

HER PÅ DEN anden side af sommeren har Jensens Bøfhus A/S i pressen udtalt, at de har foretaget en masse nyansættelser. Hvilket betyder nyansatte der serverer til 20 kroner mindre end den almindelige tjenerlønning.

Jensens Bøfhus A/S har i høj grad skabt en arbejdsplads med A- og B-hold. Skabt en arbejdsplads der har mistet glade langtidsansatte som jeg selv. Skabt en arbejdsplads med underbetalte unge, hvor de fodrer det moderne prækere arbejdsmarked.

Mine tidligere kolleger fortjener en overenskomst. De fortjener at blive lønnet efter det arbejde de udfører. De fortjener at arbejde på verdens bedste arbejdsplads.

Hjælp mig med at give dem deres ret. Klik ind på 'Online støtteaktion: Ja tak til OK forhold på Jensens Bøfhus' klokken 16.00 i morgen den 24/9 på Facebook.

Sinem Demir

Jeg er nu tidligere værtinde og tillidsrepræsentant hos Jensens Bøfhus, der afskedigede mig som en del af en faglig konflikt. Jeg er medlem af Enhedslistens Hovedbestyrelse, og sidder i Københavns Borgerrepræsentation. Jeg er desuden også folketingskandidat for Enhedslisten.
Jeg er drevet af mit ønske om retfærdighed og lighed - og den kamp dét kræver.