Jens Rohde stiller op til EUParlamentet

21. aug 2008
Venstres tidligere toppolitiker Jens Rohde bekræfter, at han stiller op til EuropaParlamentet næste år.

Venstres tidligere toppolitiker Jens Rohde stiller op til Europa-Parlamentet næste år og står dermed igen med en fod i døren til den politiske verden.

Det sker efter Jens Rohde sidste år blev fyret fra sin stilling som direktør for den kriseramte TV2 Radio.

- Jeg må nu vente og se, om hovedbestyrelsen vender tommelfingeren op eller ned til mit kandidatur, så det er for tidligt at komme med politiske programmer. Dog vil jeg ikke lægge skjul på, at jeg altid har haft lyst til at vende tilbage til Europarlamentet. Det var der min politiske opdragelse startede, og hvis jeg kommer derned, bliver ringen sluttet, siger Jens Rohde til avisen.dk.

Jens Rohde startede som 19-årig med at sende radio fra Europa-Parlamentet og blev senere medhjælper for Venstres medlem i EU-Parlamentet Tove Nielsen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Jens Rohde fortæller, at han i første omgang sagde nej til at stille op.

- Jeg står overfor en familieforøgelse til september, og jeg har mit eget firma, så jeg kunne ikke lige se, hvordan det skulle hænge sammen på hjemmefronten. Men efter nogle gode drøftelser med Lars Løkke Rasmussen (venstres næstformand, red.) omkring det ansvar, der ligger i at blive spidskandidat, har jeg valgt at lade lysten styre og realisere det, jeg altid har haft i baghovedet.

Jens Rohde peger på, at hvis han ikke bliver valgt som spidskandidat til Europarlamentet, er der ikke udsigt til at se ham i andre politiske sammenhænge.

- Det er det her eller ingenting, slutter Rohde.

faktaboks