Jens Rohde er blevet far

9. okt 2008
Katrine Fusager og Jens Rohde er blevet forældre til en smuk lille pige

Kristine Fusager Rohde - det er navnet på den nye kærlighed i Jens Rohdes liv. Han har sammen med sin kæreste Katrine Fusager fået en datter for små to uger siden. Og de trives alle tre i hjemmet i Viborg.

”Kristine spiser, sover og prutter, så hun er veltilpas. Det er helt enormt at blive mor. Da hun blev født, blev verden forandret for altid” smiler Katrine Fusager.

Kejsersnit

Fredag morgen d. 26. september begyndte den lille pige at røre på sig. Hun ville ud, og veerne blev kraftigere og kraftigere. Katrine havde i forvejen en tid hos jordemoderen klokken 11, så med veer tog hun af sted til konsultationen.

”Mens jeg lå med veer på briksen hos jordemoderen, gik vandet. Det var grønt, og veerne var godt i gang, så vi tog på fødegangen. Der blev jeg undersøgt, og fik at vide, at hun lå med numsen først,” siger Katrine.

Datteren skulle fødes med kejsersnit, og pludselig væltede det ind med læger på stuen, der skulle gøre Katrine klar.

”Det var underligt at ligge der, og mærke hvordan de rodede rundt for at få hende ud. Ifølge Jens så jeg i hvert fald lidt underlig ud i hovedet, selv om det ikke gjorde ondt,” siger Katrine.

Ud kom den fine lille kejserinde. Hun vejede 3460 g og målte 52 cm.

Stolt far

Jens Rohde har en datter fra et tidligere forhold, så det er ikke første gang han oplever forældre følelsen. Men hver gang man bliver far, er det en stor oplevelse.

”Jens elsker at have fået en pige mere. Han er helt saglig, når han er sammen med hende. Inden hun kom til verden, har han virkelig gået og bygget rede til os, så det hele var klar til, vi kom hjem med hende. Jeg tror, han er misundelig på, at Kristine og jeg bare går og hygger os. Men når han begynder at få mere rejseaktivitet, så tager vi med ham. Det er vi nemlig fit for fight til,” smiler Katrine.

Rigtig godt system

Katrine Fusager er imponeret over, hvor godt sundhedssystemet fungerer, når det drejer sig om graviditet og fødsel. Hendes oplevelse er, at hun er blevet gelejdet igennem sundhedssystemet på bedste vis, og har fået mange muligheder og tilbud.

”Det er et rigtig godt samfund vi lever i. Det tror jeg, vi har tendens til at glemme. Tænk jeg fik fire døgn på hospitalet og på et patienthotel, hvor der var kompetente jordemødre til at vejlede mig. Det har givet mig en stor ro, når jeg lå der med en lille hjælpeløs pige på maven,” siger Katrine

faktaboks