Jeg skyder tre medarbejdere hos Skat

2. feb 2010
Østre Landsret stadfæstede i dag byrettens dom over et forhenværende DFbyrådsmedlem, der fremsatte dødstrusler mod en medarbejder hos Skat

Det er ualmindelig dumt at fremsætte dødstrusler, men desværre er det ikke ualmindeligt, at offentligt ansatte udsættes for truslerne.

Men det skal ikke gå ustraffet hen, lod dommeren i Østre Landsret i dag forstå, da han stadfæstede en dom fra byretten i Roskilde.

20 dage i fængsel

Det forhenværende medlem af Dansk Folkeparti, Bent Pedersen, blev straffet med 20 dages ubetinget fængsel for dødstrusler mod en kvindelig medarbejder hos Skat 17. december 2008.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han skal altså afsone.

Straffen for de de grove juleønsker var en uvelkommen gave for Bent Pedersen, der krævede at blive frifundet i dag - på sin 58 års fødselsdag.

"...så skyder jeg tre medarbejdere"

"Hvis du kommer forbi, så skyder jeg dig". "Hvis jeg kommer til Skat, så skyder jeg tre medarbejdere". "Når du tager hjem, skal du passe på, at du ikke bliver kørt ned."

Sådan lød truslerne ifølge politianklageren, offeret og et vidne. Det troede dommeren på.

"Så bliver man hørt"

"Det, jeg sagde til medarbejderen hos Skat, var, at løsningen på problemet måske var, at man går ned og skyder tre medarbejdere, for så kommer pressen og politiet, og så bliver man hørt," erkendte Bent Pedesen, men nægtede sig alligevel skyldig i at have truet skattemedarbejderen, som også i landstretten var indkaldt som vidne.

Den dømte mødte for sent med en erklæring om, at han ikke ønskede hjælp fra sin beskikkede forsvarer, som han ikke mente varetog hans interesser.

Men han fik besked på, at det ikke var muligt at gennemføre retsmødet uden en forsvarer.

Dommeren irettesatte

"Samfundet er råddent. Hold kæft, hvor er det grotesk. Jeg har beviser for, at de er fulde at løgn," råbte han ud i retslokalet, inden dommeren på en meget bestemt måde bad ham sætte sig ned.

Oveni blev Bent Pedersen, der har siddet i  Ringsted Byråd fra 2005 til udgangen af 2009, dømt til at betale alle sagens omkostninger.

"Det blev markeret igen, at vi ikke skal finde os i sådanne grovheder. Jeg er tilfreds med dommen," sagde Søren Buus, direktør i Skat, til Avisen.dk

Han var assisteret af to øvrige ledende medarbejdere fra Skat, foruden den kvindelige medarbejder, der blev truet på livet.