Jeg orker ikke firmaets julefrokost

30. nov 2010, 22:45
Mere end hver femte dansker gider ikke arbejdspladsens julefrokost.

Mere end hver femte af os forsøger ihærdigt at finde undskyldninger for ikke at deltage i årets julefrokost, for vi orker simpelthen ikke at deltage.

Det viser en rundspørge, som analysebureauet Wilke har lavet for Avisen.dk.

90 ud af 400 i rundspørgen, svarende til 22,5 procent, oplyser, at de ikke har lyst til at deltage i æde- og drukgildet.

Bliv væk!

Og hvis man ikke har lyst, så skal man også blive væk.

Det mener Sven Bislev. Han er dekan på Copenhagen Business School og ekspert i virksomheders sociale ansvar.

"Det afhænger meget af forholdene på arbejdspladsen. Hvis man er vant til enearbejde, har man et større behov for at møde de andre kollegaer til en julefrokost, men det skal man helt selv vælge," siger Sven Bislev.

Han påpeger, at det også kan gå helt galt til den årlige julefrokost.

"Der er en risiko, hvis man får for meget alkohol indenbords. Men generelt er det rigtig godt for det kollegiale sammenhold, at firmaet holder en julefrokost," siger Sven Bislev.

Styrker fællesskabet

I virksomheden IKEA arbejder 1.100 danskere.

Personalechef Pernille Hagild oplever nogle gange, at der er medarbejdere, som ikke har lyst til at være med til firmafester.

Hvis man virkelig ikke har lyst til at komme med, så synes Pernille Hagild, man skal blive hjemme. Men først når man har overvejet, hvorfor man ikke vil med, for julefrokoster er vigtige for arbejdspladsen.

"Vi oplever, at det styrker fællesskabet. At have det sjovt med hinanden på den måde og måske endda være med til at arrangere noget sammen. Det skaber større trivsel og glæde, når man kommer på arbejde igen," siger Pernille Hagild.

I Ikea får hver lokale butik en pose penge til at feste for. En gang om året mødes alle medarbejdere i landet til en fælles fest.