Jeg levede af hønsesalat og hvidt brød

21. aug 2008
Lene Hansson var et buttet barn. Først som voksen kom hun fri af fedtet og begyndte at hjælpe andre. Efter mange år som kostvejleder ser hun endelig spæde tegn på, at fedtkulturen forsvinder

Tusindvis af danskere har set hende hjælpe fede familier til et slankere liv i TV3's 'Du bli'r hvad du spiser'. Men Lene Hansson kommer selv fra en buttet barndom.

»Min mor sagde altid, at det var hvalpefedt. Men i teenage-årene blev jeg rigtig tyk,« siger Lene Hansson.

I dag kan hun se, at hun tog sine forældres livsstil.

»Jeg spiste ligesom mine forældre. Jeg levede af hønsesalat og hvidt brød og fik aldrig frugt og grønt,« siger Lene Hansson.

Som ung var hun altid på en tvivlsom slankekur. Men hver gang tog hun det hele på igen og lidt mere.

Lene Hansson kan i dag takke astma og allergi for, at hun til sidst overvandt overvægten.

»Da jeg som 22-årig fandt bogen 'Fit for Life', tabte jeg 20 kilo på tre måneder. Jeg oplevede samtidig, at min astma og allergi forsvandt. Det, at jeg kunne mærke, at den sunde kost gjorde mig rask, betød, at jeg holdt vægten,« siger hun.

Flere slanker sig

Lene Hansson er i dag 45 år og kendt kostvejleder.

Blandt de familier, hun har vejledt, har hun mødt masser af børn, der som hende selv blev tykke af deres forældres livsstil.

Men nu ser huntegn på, at udviklingen kan være ved at vende.

»Der er flere familier, hvor hele familien vil leve sundt – ikke kun moderen. Det er især de helt unge familier. Foreløbig ser jeg det mest blandt velstillede. Men det skal nok brede sig.«

faktaboks