Jeg har villet være præst, siden jeg var fem

5. dec 2009
Avisen.dks Kalenderquiz: Gæt en kendt danskers jobdrømme og vind 3.000 kroner: Her er det Johannes Møllehave, som altid har ønsket sig at blive præst.

"Jeg har vidst, jeg ville være præst, siden jeg var fem år gammel. Min mor var ud af en familie af præster både på hendes mors og fars families side. De kan spores helt tilbage til Reformationen i 1536," siger Johannes Møllehave, og beder om et minut til at tænke over, hvad han ellers kunne have lavet.

"Hvis ikke jeg var blevet præst, var jeg helt sikkert blevet lærer. Både min mor og far var lærere. Min far blev skoleinspektør. Min lillebror, min lillesøster og min storesøster er uddannede lærere. Jeg havde egentlig fire søskende, men én pige døde som spæd. Ellers var hun sikkert også blevet lærer. Jeg er vokset op med pædagogik og kan godt lide at forklare ting."

"Jeg har faktisk fået tilfredsstillet mit behov for at undervise. Jeg var lærervikar, mens jeg læste, og opdagede der, hvor dejligt det er at have med børn at gøre. Da jeg var præst i Bruxelles var det en del af jobbet, at jeg også skulle undervise på Europaskolen som er et gymnasium, og så har jeg undervist i etik på seminariet i mange år og på højskole og på universitetet."

Om kalenderquiz
  • Hver dag i december fortæller en kendt dansker, hvad de ville have været, hvis de havde valgt en anden karrierevej.
  • Gæt svaret for personen i morgen.
  • Hvert rigtigt svar giver et lod i konkurrencen.
  • Vinderen kan fylde indkøbskurven i hele januar med et gavekort på 3.000 kroner til en dagligvareforretning.
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her