Jeg er sur, men ikke over pengene

27. feb 2011, 15:00
De har total råderet over os, og de betaler nærmest ikke noget for det, siger sygeplejerske Tine Jæger Pedersen.

Det er ikke den lille lønstigning, der ødelægger Tine Jæger Pedersens humør, når hun ser på resultatet af den nye overenskomst.

”Jeg er sur. Ikke over økonomien, for det er svært at være sur over. Men jeg er sur over, at arbejdsgiverne udnytter os. Det synes jeg, at de gør. De bruger finanskrisen som undskyldning for at sige nej til ting, der faktisk ikke koster noget,” Tine Jæger Pedersen.

Hun er vred over, at regionerne blandt andet har sagt nej til at give sygeplejerskerne længere varsler, når de får omlagt deres arbejdstid.

Tine Jæger Pedersen kan få ændret en aftenvagt til en nattevagt uden det koster noget, bare det er med mindst et døgns varsel. Er fristen kortere får hun tillæg.

Læs også: Jeg stemmer nej. Det er jo alt for lidt.

”Det ville ikke koste dem noget at ændre den frist til to døgn. De kunne bare lade være med at bruge det til noget, så ville det ikke koste dem noget. Jeg føler de underkender, at vi er mennesker, der har en familie og en fritid. Det gør mig vred, ” siger hun.

Jaget vildt

”Jeg har ikke noget i mod at tage et ekstra nap, men jeg vil have noget for det. Men jeg vil også have ret til en fritid uden at skulle slukke min mobil, så jeg ikke bliver ringet op eller får smser om ekstra vagter. Vi er jo jaget vildt. De har total råderet over os, og de betaler nærmest ikke noget for det.”

Alligevel bliver det ikke et nej fra Tine Jæger Pedersen.

Læs også: Hvis bare ikke også vi bliver fyret

Hun er tilfreds med, at sygeplejerskerne har fået et ligelønprojekt, hvor de sammen med kommunerne skal arbejde på, hvordan man ændrer den store forskel på løn i et arbejdsmarked opdelt i kvinde- og mandefag.

”Hvis ikke det havde været der, ville jeg havde følte jeg havde spildt al den energi, jeg lagde i strejken for to år siden. Med hensyn til at stemme, så vil jeg vende det om og sige, hvad får jeg ud af et nej? Jeg tror ikke på, at vi vil få noget af betydning ud af det,” siger Tine Jæger Pedersen.