Jeg behøver ikke arbejde 816

5. apr 2010
Svend Jensen arbejder 48 timer om ugen uden at få ekstra løn eller afspadsering. Alligevel kalder han det ikke gratis overarbejde.

Økonom Svend Jensen kan gå fra arbejdet midt på dagen, hvis han skal hente sin datter tidligt fra institution - eller hvis det er hans tur til at købe ind.

Til gengæld arbejder han gennemsnitligt 48 timer hver uge - og ofte om aftenerne - som Nordic Innovation Director hos firmaet MediaCom.

"Overarbejde. Sådan tænker jeg ikke. Jeg fokuserer mere på opgaven end på tiden. Det kan godt være, at jeg arbejder mere end 37 timer hver uge. Til gengæld har jeg mere indflydelse på, hvad jeg laver og hvornår og hvordan jeg arbejder. Det behøver ikke være 8-16," siger han.

Flere arbejder over gratis

Han er ikke den eneste dansker, som vælger at arbejde mere end 37 timer om ugen uden at få hverken ekstra løn eller afspadsering for det. En meningsmåling fra analysebureauet Wilke viser, at 15 procent af de danskere, som arbejder over, ikke får ekstra løn eller afspadsering.

Læs: Vi knokler på jobbet, men får ingen belønning

"Det er klart, at da jeg underskrev kontrakten, overvejede jeg, hvorvidt min løn var nogenlunde tilfredsstillende i forhold til det arbejdspres, jeg kunne forvente," siger Svend Jensen.

Opgaven vigtigere end tiden

Han påpeger, at hans form for arbejde ikke kan udføres på bestemte tidspunkter. Som ansat i medievirksomheden MediaCom, planlægger han reklamekampagner for andre virksomheder.

"Hvis et supermarked for eksempel er kommet til at køre med et tv-spot med rabat på en forkert vare lige inden en weekend, så nytter det jo ikke, at jeg siger ’Desværre, jeg har fri. Det må i selv ordne’. Jeg bliver nødt til at få orden i sagerne, så folk ikke står i kø for at købe lammesteg, når det var mælken, der var på tilbud," siger Svend Jensen.