Japan opgraderer trusselsniveau

12. apr 2011, 07:44
De japanske myndigheder har tirsdag morgen midlertidigt opklassificerer atomkraftulykken til højeste niveau.

Hidtil har atomkraftulykken i reaktoren på Fukushima Daiichi atomkraftværket været vurderet til niveau fem på den internationale skala for atomkraftulykker, hvilket er det samme niveau som ulykken på Three Mile Island værket i USA i 1979.

Men nu har de japanske myndigheder hævet trusselsniveauet til syv på skalaen, det højeste, – et niveau der ikke har været set siden Tjernobyl-katastrofen i 1986.

Tjernobyl-ulykken i det tidligere Sovjetunionen svarede til et "større udslip af radioaktivt materiale med udbredt sundheds-og miljømæssige virkninger, som kræver gennemførelse af planlagte og udvidet modforanstaltninger," skriver CNN.

Den japanske regering opfordrede mandag til evakuering fra adskillige byer uden for farezonen omkring Fukushima Daiichi og advarede om, at beboerne i de området har risiko for at blive udsat for høje doser af stråling i løbet af de kommende måneder.

Tilsynsmyndigheder har bestemt mængden af ??radioaktivt stof frigivet af den beskadigede reaktorer på atomkraftværk til at være mindst 15 gange den mængde, der er nødvendig for at nå toppen af den internationale nukleare Event Scale.