Jamen, vi skulle lige løbe om kap

13. jun 2010

<< Læs forrige sideLæs næste side >>

”Jamen, vi skulle lige løbe om kap,” siger de.

Samtidig er Marianne ikke til at styre på ti tønder land. Der mangler en kniv, så hun kan skære sin kage ud.

”Må jeg godt hente en kniv i kantinen?”, siger hun.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hurtigere end du kan sige omsagnsled til grundled, sidder 7.b med kage i mundvigene og kæmper med opgaverne eller koncentrationen.

Pludselig er tiden gået, og Anna står igen i døren.

09:35

Hun har gårdvagt og patruljerer derfor rundt på gangene med en kaffekop i hånden. Det handler mest om at få børnene ud, så de bedre kan sidde stille i timerne.

”Juhu. Det er mig, som er gårdvagt i dag. Vil I være søde at komme ud,” råber hun ind i en 4. Klasse, hvor madpakker og børneprutter vandt kampen om stanken.

10:03

Der ligger seks svinehjerter på sølvfade. Afsky og fascination deler 5.y i to, men lydniveauet forener dem. De hviner. Det er tid til Natur og teknik, og Anna vil have ro.

”1-2-3-4,” siger hun stille, imens hun kikker ud på horden af unger.

På fire er der ro, og timen begynder. På et stort smartboard går Anna på nettet og googler ”hjertet”. Hun tegner og fortæller, og børnene får til sidst lov til at skære hjerterne ud. De fleste bruger kun øjnene.

En pige tager mod til sig. Hun synker og griber forsigtigt om et hjerte med begge hænder. Venindens øjne stirrer stålfast på aktionen. Indtil nu har ingen af dem sagt en lyd. De har deres egen boble, mens resten af klassen nærmer sig 100 decibel.

”Vis det til Anna, så bliver hun stolt” siger veninden.

<< Læs forrige sideLæs næste side >>