Israelsk soldat skød fange

21. jul 2008
bOpdateret kl. 17.14b. En palæstinensisk fange fik bind for øjnene og blev så angiveligt skudt på klods hold med en gummikugle i foden. Soldaten er anholdt. Se videoen her.

27-årige Ashraf Abu Rahma havde deltaget i en demonstration.

Så blev han fanget, fik bind for øjnene, blev bagbundet - og skudt på klods hold med en gummikugle med en kerne af jern.

Skuddet ramte ham i hans venstre storetå, som efterfølgende måtte behandles.

Det fortæller den israelske menneskerettighedsgruppe B'Tselem, der har fingerene i en video af overgrebet - tilsyneladende fotograferet af en blot 14-årige pige i området omkring byen Nilin på grænsen til Vestbredden.

I en udtalelse siger det israelske militær, at de betragter hændelsen som "alvorlig" og i "direkte modstrid" med hærens anvisninger, oplyser BBC.

Nu undersøges sagen

Begivenheden fandt sted 7. juli, men optagelserne er først kommet frem nu. Der er et klip i video, som Ifølge B'Tselem skyldes, at pigen blev skræmt af skuddet og kom til at slukke for kameraet.

Det israelske militær har nu indledt en undersøgelse af sagen og har foreløbig anholdt soldaten. Han har - ifølge internationale medier - forklaret, at han troede, at han havde fået ordre til at skyde fangen.

Video kan ses her:

faktaboks