2020102910203052_1000
Politiet i Nice er i gang med at afsikre området omkring kirken Notre Dame, hvor det voldsomme knivangreb fandt sted først på formiddagen torsdag. Foto: Eric Gaillard/Reuters

Islamist skærer halsen over på tre i kirke i Nice

29. okt 2020, 15:00
Drab i Nice efterforskes som terror. Politiet skyder formodet muslim nære Avignon, der truer forbipasserende.

Politiet bekræfter torsdag formiddag, at tre er dræbt og flere såret under et knivangreb i kirken Notre-Dame i den sydfranske by Nice. Sagen efterforskes som terror.

Kilder i politiet siger til tv-stationen BFMTV, at knivangrebet ikke skete udenfor, men inde i kirken.

Den ene af de dræbte er en kirketjener. De to øvrige dræbte er fundet inde i kirken. De dræbte er to kvinder og en mand, hedder det.

De folk, der befandt sig i kirken, var kommet for at bede.

Politiet oplyste lidt tidligere, at en af de dræbte ved knivangrebet var en kvinde. Hun fik skåret hovedet af. De to øvrige dræbte har fået skåret halsen over.

Den anden kvinde forsøgte hårdt såret at nå i sikkerhed på en bar på den anden side af gaden, men hun døde kort efter af sine kvæstelser, siger en kilde i politiet til AFP.

Fransk politi bekræftede lidt senere, at det havde skudt og dræbt en person i Montfavet nær Avignon, efter han havde truet forbipasserende med en pistol.

Manden skal have råbt "Allahu Akbar" (Gud er større) ifølge den franske radiostation Europe 1.

I Saudi-Arabien har en mand forsøgt at angribe det franske konsulat i Jeddah. En vagt meldes såret.

Den særlige terrorenhed hos anklagemyndigheden overtager sagen i Nice.

Gerningsmanden blev skudt og såret af politiet efter sin forbrydelse. Han blev kørt til et hospital, men der ikke nyt om hans tilstand.

- Han efterlod ikke nogen tvivl om, hvad meningen med hans aktion var.

- Han blev ved med at råbe "Allahu Akbar" (Gud er større) foran os, mens han blev behandlet, fortæller borgmesteren i Nice, Christian Estrosi.

Hvis angrebet bekræftes som et terrorangreb, vil det i så fald være tredje gang dette efterår, hvor Frankrig gennemlever, hvad myndighederne betegner som terrorhændelser.

I september blev to journalister angrebet og hårdt såret i Paris foran en bygning, hvor satiremagasinet Charlie Hebdo tidligere holdt til.

For knap to uger siden fik en lærer skåret halsen over i udkanten af Paris. Den skyldige var en tjetjensk islamist. Han blev skudt og dræbt af politiet.

Læreren havde undervist i ytringsfrihed. Han havde undervejs tilbudt at vise karikaturtegninger af profeten Muhammed til de elever, der ønskede det.

Drabet har fået flere franske medier til at offentliggøre tegningerne.

Det var Charlie Hebdo, som først bragte tegningerne. Magasinet blev derefter i 2015 udsat for et islamistisk angreb. Her mistede 12 medarbejdere livet.

Siden drabet på læreren Samuel Paty er Frankrig blevet mål for en boykot fra lande i den arabiske verden og navnlig Tyrkiet.

Det sker som en reaktion på, at præsident Emmanuel Macron har svoret at inddæmme radikale islamister og at forbyde lande som Saudi-Arabien og Tyrkiet at sende imamer til Frankrig for at virke ved franske moskéer.

/ritzau/