En politimand patruljerer i området omkring London Bridge lørdag, efter at to mennesker blev stukket ihjel fredag aften af en tidligere terrordømt mand. Foto: Niklas Hallen/Ritzau Scanpix

Islamisk Stat tager skylden for knivangreb i London

30. nov 2019
En mand, der menes at have knivdræbt to i London fredag, var IS-kriger. Det oplyser gruppen Islamisk Stat.

Det var en kriger fra den militante bevægelse Islamisk Stat (IS), der fredag dræbte to personer med en kniv ved London Bridge i Storbritannien.

Det oplyser IS ifølge Reuters.

LÆS OGSÅ: Sure danskere mangler deres juletræ: Vil politianmelde firma

Politiet i London har tidligere meldt ud, at det var en 28-årig mand ved navn Usman Khan, som kommer fra området Staffordshire, der førte kniven under angrebet. Han blev skudt og dræbt af politiet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Knivoverfaldet kostede derudover to personer livet, mens tre kom til skade. Episoden efterforskes som terrorisme af politiet.

Man søger ikke aktivt efter andre involverede i angrebet end Usman Khan, har politiet oplyst natten til lørdag.

Den 28-årige mand blev i 2012 kendt skyldig i lovovertrædelser med forbindelse til terrorisme. Seks år senere blev han prøveløsladt.

- Han blev prøveløsladt fra fængslet i december 2018, og nu er et af hovedelementerne i efterforskningen at finde ud af, hvordan han lykkedes med at gennemføre angrebet, sagde Neil Basu, talsmand for det britiske antiterrorkorps, natten til lørdag.

Politiet har lørdag foretaget to ransagninger på adresser i Staffordshire og Stoke-on-Trent.

Usman Khan, der er britisk statsborger med pakistansk baggrund, blev radikaliseret efter at have studeret propaganda fra netværket al-Qaeda.

Khan var en del af en gruppe militante fra Stoke-on-Trent, som havde forbindelse til andre militante i London og Wales, skriver nyhedsbureauet Reuters.