Intet klart svar fra Iran i atomforhandlinger

19. jul 2008
Iran sagde hverken ja eller nej til et udspil fra en række vestlige lande, da der lørdag var atomforhandlinger i Geneve.

Der var ikke noget klart svar fra den iranske chefforhandler, Saeed Jalili, da han lørdag mødtes med repræsentanter fra EU og FN's Sikkerhedsråd i Geneve til forhandlinger om det iranske atomprogram.

Parterne skal derfor forhandle igen om to uger.

- Det var et konstruktivt møde, men vi fik stadig ikke svar på vores spørgsmål, sagde EU's udenrigspolitiske koordinator, Javier Solana, ifølge BBC efter mødet.

USA, Rusland, Kina, Storbritannien, Frankrig og Tyskland har smidt en række tilbud på bordet, hvis Iran til gengæld stopper sit atomprogram.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Den iranske forhandler, Saeed Jalili, sagde, at han havde præsenteret mange positive idéer, og han opfordrede Vesten til ikke at opgive forhandlingerne.

Et medlem af den iranske delegation sagde dog ifølge BBC, at der ikke er nogen chance for, at Iran stopper atomprogrammet.

Mødet kommer i kølvandet på en periode med stigende uro om Iran og landets atomprogram. Israel har angiveligt trænet i at angribe Iran, mens Iran på den anden side har testet langtrækkende missiler.

Og begge parter har advaret hinanden om at angribe. Nu mødes de altså endnu engang om et par uger for at give diplomatiet endnu en chance.

faktaboks