Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har ikke ønsket at kommentere oplysningerne. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Internt notat afslører: Regeringen vil trække støtten til sociale projekter

31. okt 2019
Der er afsat penge på satspuljen til en række sociale projekter rettet mod ældre, unge og frivillige. Men de projekter vil regeringen droppe, viser notat.

Der bliver alligevel ikke penge til blandt andet mere hjemlige rammer på plejehjemmene, nye ungekrisecentre og en whistleblowerordning, der skal afsløre svindel i frivilligsektoren.

Det viser et regeringsdokument, som Altinget er i besiddelse af.

LÆS OGSÅ: Forsker: Beskæftigelsessystemets jagt på udsatte er gået for langt

Dokumentet fra Social- og Indenrigsministeriet indgår i de igangværende forhandlinger om udmøntningen af den reserve, der er tilbage i den aflivede satspulje.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

På Christiansborg vækker nyheden frustration.

Dansk Folkeparti mener, at regeringen prøver at løbe fra tidligere aftaler i satspuljekredsen, der siden starten af 1990'erne har fordelt penge til sociale projekter.

- Vi har tidligere indgået en aftale om projekterne, og derfor er det principielt forkert ikke at leve op til den. Der er nogle partier, der hver især har fået noget i en forhandling, som regeringen så nu vælger at omprioritere, siger socialordfører Karina Adsbøl til Altinget.

Regeringen vil sløjfe projekter for i alt 60,7 millioner kroner over de næste fire år. Ti millioner kroner af de penge skal blandt andet ifølge notatet gå til Socialstyrelsen for at "understøtte en virksom socialpolitik".

Dansk Folkeparti er utilfreds med, at regeringen vil droppe en pulje på 19,6 millioner til hjemlighed på plejehjem, som satspuljeforligskredsen blev enige om i efteråret 2017.

Pengene er aldrig uddelt, men planen var at skabe mere sjæl og hjemlige rammer, så de ældre i højere grad oplevede plejehjemmene som deres eget hjem.  

- De midler, der er prioriteret på ældreområdet, skal bruges på ældreområdet, siger Karina Adsbøl til Altinget.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har ikke ønsket at kommentere oplysningerne.