Sådan så det ud, da Uffe Elbæk fortalte pressen om sin beslutning om at gå af som politisk leder for Alternativet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Internt angreb i Alternativet: Du mangler empati og ydmyghed

24. jan 2020, 08:10
Et brev fuld af beskyldninger rettet mod Theresa Scavenius, der er topkandidat til at blive ny leder af Alternativet, vidner om splid i partiet. Brevet er underskrevet af 14 medlemmer af partiet.

Da Uffe Elbæk i december fortalte, at han gik af som politisk leder for sit parti Alternativet, sagde han samtidig, at det ville skabe en enorm demokratisk intern fest.

Men det modsatte er tilsyneladende sket. DR har fået fingrene i et brev til Theresa Scavenius, der er en af seks kandidater til at blive ny leder i partiet.

LÆS OGSÅ: Skat tjekker færre virksomheder, men finder mere snyd - Lugter langt væk af massiv svindel

I brevet, der er underskrevet af 14 personer fra Alternativets bagland i Nordsjælland, står der blandt andet følgende:

”Mod mangler du ikke og det er med rette centralt i dit opstillingsgrundlag. Kompromisløshed kan vi også nikke genkendende til. Men når den bruges i samarbejdet med de aktive medlemmer og de andre kandidater, så slår det gnister. Så mangler fx empati og ydmyghed”

Theresa Scavenius var ved valget netop opstillet i Nordsjælland.

DR har været i kontakt med to af underskriverne Benny Nielsen og Bina Seff, men de ønsker ikke at kommenterer yderligere på brevet.

LÆS OGSÅ: Ansat i jobcenter trods positiv undersøgelse -  Flere trusler og chikane end tidligere

Selv siger Theresa Scavenius til DR, at hun ikke ønsker at gå ind i debatten:

- Jeg har det grundlæggende sådan, at jeg ikke diskuterer følelser, personkarakteristika eller personangreb. Jeg diskuterer kun politik. Jeg repræsenterer et nyt Alternativet, hvor vi fokuserer vores seriøse politik og alle de problemer, vi står over. Det er derfor, jeg er gået ind i politik som forsker. Derfor er den her type snak ikke noget, jeg kan bruge min tid på.