Integrationsminister: Det er mit ansvar

18. jul 2008
Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech V siger, at sagsbehandlingen i Udlændingeservice er hendes ansvar.

Det er integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs (V) ansvar, at sagsbehandlingen i Udlændingeservice er korrekt.

Det siger ministeren, efter at ansatte i Udlændingeservice fredag i Berlingske Tidende kritiserede ministeren for at vaske hænder og skubbe ansvaret fra sig. De ansatte administererer blot lovgivningen, som den bliver bestemt fra politikerne, lød det fra de ansatte.

Kritikken af ministeren kommer efter mange dages artikler i Berlingske Tidende om Udlændingeservices rådgivning til danskere i forbindelse med familiesammenføring.

Rådgivningen fra Udlændingeservice beskyldes for at være mangelfuld, hvilket har betydet, at mange danskere har bosat sig i udlandet, selvom de sagtens kunne være kommet til Danmark via EU-regler.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Kritikken har fået Ombudsmanden til at gå ind i sagen.

Ministeren siger nu, at hun tager ansvaret for sagsbehandlingen, men vil ikke tage stilling til Udlændingeservices forvaltning af reglerne.

- Da jeg er ansvarlig minister for alt, hvad der foregår og har foregået i US (Udlændingeservice, red.) og Integrationsministeriets departement både før og nu, finder jeg som part i sagen, at det vil være ukorrekt at kommentere noget, som Folketingets ombudsmand er i færd med at undersøge, udtaler Birthe Rønn Hornbech i en skriftlig kommentar til Ritzau ifølge berlingske.dk.

faktaboks