Inger Støjberg er ikke blevet en del af ledelsen hos Venstre, og dét skuffer partifællen Søren Gade. Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Inger Støjberg vraget: Nu melder Søren Gade ud

6. aug 2019
Tidligere forsvarsminister og gruppeformand Søren Gade (V) er skuffet over, at Inger Støjberg ikke er blevet en del af den nye ledelse af Venstres folketingsgruppe.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg blev ikke valgt til ledelsen i Venstre, da partiet mandag konstituerede sig efter folketingsvalget den 5. juni.

LÆS OGSÅ: Thulesen Dahl: "Hvad skete der lige? Venstre vrager Støjberg"

Folketingsgruppen foretrak Sophie Løhde, der nu kan kalde sig for gruppenæstformand og en del af ledelsen hos partiet.

Tidligere forsvarsminister og gruppeformand Søren Gade (V), der sidder i Europaparlamentet for Venstre, fortæller til TV Midtvest, at han er skuffet over, at Inger Støjberg ikke er blevet en del af den nye ledelse af Venstres folketingsgruppe.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Jeg er bekymret for, hvem der nu skal repræsentere de synspunkter, der har været skyld i, at så mange mennesker er vendt tilbage til Venstre ved sidste folketingsvalg, siger han til den regionale tv-kanal.

 Med 28.420 personlige stemmer var Inger Støjberg den absolut største stemmesluger i det midt- og vestjyske. 

- Den fløj og Ingers holdninger har stor rod hos befolkningen. Der er mange, det er bekymret for indvandring, siger Søren Gade til TV Midtvest.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har også delt sin bekymring over, at Inger Støjberg ikke er blevet en del af ledelsen hos det borgerlige parti. 

- Hvad skete lige der? Venstre vrager Inger Støjberg til ledelsen. De bestemmer selvfølgelig helt selv deres konstituering, men hvis det er udtryk for et politisk kursskifte i udlændingepolitikken, vækker det selvsagt bekymring, skrev DF-formanden i går på Twitter.

Kristian Jensen (V) blev valgt som gruppeformand, og Jakob Ellemann-Jensen (V) blev valgt til politisk ordfører.