Inger Støjberg: Bedre forhold for frisører

2. maj 2011, 22:45
Frisører og ikke mindst gravide frisører skal trygt kunne gå på arbejde, siger beskæftigelsesministeren nu efter Avisen.dk har påvist groteske arbejdsforhold i frisørbranchen.

Avisen.dk’s artikler om frisørers store problemer med allergi, smerter og håndeksem har nu fået beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til at mødes med frisørernes fagforening og frisørmesterforeningen.

Som Avisen.dk har beskrevet, dokumenterer en ny stor undersøgelse fra Videncenter for Frisører og Kosmetikere, at der er omfattende problemer, der betyder, at frisørerne kun holder lidt over otte år i faget.

Derudover arbejder de gravide frisører hver dag med præcis de samme hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer, som Miljøstyrelsen anbefaler alle andre danske gravide at undgå selv i ganske små doser.

I næste uge er der krisemøde i Arbejdstilsynet med alle parter, og Inger Støjberg ville tale med frisørerne inden.

”Frisører og ikke mindst gravide frisører skal trygt kunne gå på arbejde. Jeg er derfor glad for, at jeg i dag har fået tilsagn om, at både Danmarks Frisørmesterforening og Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund er meget opmærksomme på problemerne og vil være med til at finde løsninger. Det er der behov for,” siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse efter mødet.

Hun har ellers hidtil meldt ud, at de gravide frisører var chefernes ansvar og ikke villet gå ind i sagen.

Ifølge formand for frisørforbundet, Poul Mongaard, drøftede de muligheden for, at frisørforbundet og frisørmestrene sammen laver vejledninger til brugen af handsker og hvordan man skal arbejde med de farlige kemiske stoffer. Arbejdstilsynet skal så sikre at vejledningerne bliver fulgt.

Enhedslisten har allerede fremsat et lovforslag, der skal sikre gravide frisører mod at arbejde med stærkt allergifremkaldende, hormonforstyrrende og gen-ændrende stoffer. Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og De Radikale forventes at stemme for.

”Som ansvarlige parter burde vi selv have kunnet lave regler om det. Når vi ikke kan det, er det godt, at der er politikere, der kan gribe ind. Så kan vi lære det. Jeg håber, at det fremover vil gøre, at vi selv kan lave aftaler,” siger Poul Mongaard.