Ingen bare bryster i København

23. sep 2008
Ikke én kvinde har benyttet sig af muligheden for at bade topløs i de københavnske svømmehaller.

Kvinderne i København fik ellers mulighed for at svømme rundt ganske topløse, efter en gruppe unge kvinder under stor mediebevågenhed aktionerede i DGI Byens moderne runde svømmebassin.

"Der har ikke været observeret nogen tilfælde af topløs badning, og ingen har spurgt til muligheden," siger chef for Fritid og Idræt i Københavns Kommune, Mads Kamp Hansen til Berlingske.

Den besked får kultur og fritidsborgmester, Pia Allerslev (V), op af stolen.

"Det viser jo med al tydelighed, at de 10 aktiviser var mere interesserede i at komme i medierne end i svømmehallen med bare bryster. Deres budskab handlede om kropslig ytringsfrihed, men i bund og grund havde de åbenbart ikke så meget på hjerte," lyder det fra Pia Allerslev.

Astrid Vang Hansen var én af de aktionerende unge kvinder, og hun kan ikke nikke genkendende til, at der ikke skulle være topløse kvinder i svømmehallerne i København.

"Jo, det har jeg (badet topløs red), men aktionen handlede jo også om meget andet en lige muligheden for at bade topløs i en svømmehal. Vi ville gerne starte en debat om det generelle, sexfikserede samfundssyn på kvindekroppen, og det lykkedes ganske godt," bedyrer Astrid Vang Hansen.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her